Relax Tours i Rijaset Islamske zajednice u BiH Vas vode na Umru

14.01.2015 15:44:32
Relax Tours i Rijaset Islamske zajednice u BiH Vas vode na Umru

Relax Tours i Rijaset Islamske zajednice u BiH organizuju za Vas za dušu okrepljujući odlazak na UMRU.

Relax Tours i Rijaset Islamske zajednice u BiH organizuju za Vas za dušu okrepljujući odlazak na UMRU. Polazaj je 10. ili 12. Marta, 10 ili 14 dana po cijeni već od 1890 KM!

Umra je hodočašće u Meku koje obavljaju Muslimani, i može biti obavljeno u bilo koje doba godine. Na Arapskom UMRAH znači "posjetiti sveto mjesto „. Kao tehnički termin korišten u Shari'ah, Umra znači obaviti Tawaf oko Ćabe, i Sa'i između Al Safa-e i Al Marwah-a nakon oblačenja Ihrama, koji se treba obaviti u Miqat – ima.  Postoji 5 lokacija na kojima, prije dolaska u sveti grad – Meku, hodočasnici moraju obući Ihram, ukoliko namjeravaju ući u Masjid al Haram, zbog obavljanja Umre ili Hadža.

Umra je obred koji se sastoji od Tavafa i Sa'ja, naravno uz iskren nijjet približavanja Allahu dž.š.. Podrazumijeva se da treba zanijetiti umru i obući ihrame na mikatu. U Mekki je najbolje što više vremena boraviti u Haremu, klanjati u njemu vaktove u džematu, učiti Kur'an i razmišljati o životu, svijetu, svojoj ulozi u životu, učiti dove, tražiti oprost za svoje kao i grijehove drugih muslimana, moliti Allaha za uputu i dobro na oba svijeta, dijeliti sadaku i činiti ostala uobičajena dobra djela.

To je jedan  lični doživljaj i iskustvo koje zahtijeva i osobnu inventivnost, traganje za smislom, smirajem duše itd. Neka Vam Allah ukabuli i u sevap upiše Vaše ibadete i napor koji uložite na tom putu.

Broj mjesta je ograničen, prijavite se još danas i obezbijedite svoje mjesto na put u Mekku i Medinu!!!

Više informacija u nekoj od Relax Toursovih poslovnica ili na na web stranici agencije Relax Tours http://www.relaxtours.com/ .

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Putovanja i hrana