Žitarice, voće i Milkosovo mlijeko kao savršena kombinacija za doručak

19.07.2019 13:52:28
Žitarice, voće i Milkosovo mlijeko kao savršena kombinacija za doručak
OTVORI GALERIJU

Vrhunska Tetra Pak tehnologija štiti mlijeko od vanjskih uticaja i zadržava sve nutritivne vrijednosti.

Milkos mlijeko

Kvaliteta, inovativnost i svakodnevna briga za zdravlje i uravnoteženu prehranu djece i odraslih ključne su vrijednosti Milkosa. S toga vam donosimo mlijeko sa domaćih pašnjaka, izvanrednog kvaliteta i savršenog omjera proteina, minerala i vitamina.

Vrhunska Tetra Pak tehnologija štiti mlijeko od vanjskih uticaja i zadržava
sve nutritivne vrijednosti.

Farma mlijeko

FARMA mlijeko, kao i ostali proizvodi, dobijaju se od najkvalitetnijeg mlijeka proizvedenog na našoj farmi bez ikakvih dodataka. Izvanrednog je kvaliteta i savršenog omjera proteina, minerala i vitamina. Zahvaljujući visokim higijenskim uslovima, pažljivoj ishrani i udobnom smještaju krava, mlijeko je sa zdravstveno higijenskog aspekta najkvalitetnije i zadovoljava i najstrožije kriterije
zemalja EU.

Sarajevska mljekara Milkos osnovana je 1953 godine i najstariji je prerađivač mlijeka i mliječnih prerađevina u BiH. Mljekara je izgradjena donacijom UNICEF-a i bila je predviđena kao pomoć djeci Sarajeva u poslijeratnim danima izgradnje zemlje. Osnovana je kao samostalno preduzeće, zatim je bila u sastavu IPK Sarajevo, a dugi niz godina je članica poslovnog sistema UPI Sarajevo.

U septembru 2004 godine kompanija Teloptic d.o.o. Sarajevo je kupila dionice Milkosa koje su bile u vlasništvu države i tako postala većinski vlasnik Mljekare. Potpisivanjem ugovora Teloptic je na sebe preuzeo obavezu da ispuni sve postojeće obveze Milkosa prema dobavljačima, povjeriteljima i radnicima. Također se obvezao da zadrži registriranu djelatnost, da zadrži postojećih 85 i zaposli dodatnih 78 radnika, kao i da u iduće tri godine izvrši dodatna finansijska ulaganja. Odlukom menadžmenta Milkos iz Pofalića seli u Industrijsku zonu u Hadžićima gdje se gradi potpuno nov građevinski objekat, instalira potpuno nova oprema i zapošljava dodatni mladi stručni kadar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Putovanja i hrana