Kako najbolje pripremiti šoljicu Jubilarne?

08.06.2020 13:42:00
Kako najbolje pripremiti šoljicu Jubilarne?

Franck Jubilarna je neizostavan dio naše svakodnevice - Jer ne možeš bez nje

Jer ne možeš bez nje!

Franck Jubilarna je neizostavan dio naše svakodnevice – ona je naš omiljeni ritual, ujutro nas pokreće, uz nju se družimo, uživamo u jedinstvenome okusu...

Milion je razloga zašto je volimo, jednostavno ne možemo bez nje. Daje posebno značenje pripremi i uživanju u kafi, uz koju će se još mnoge generacije buditi, uživati, razmjenjivati iskustva, priče i doživljaje te stvarati vrijedna sjećanja i uspomene za cijeli život.

Probudite sva osjetila uz Jubilarnu Sensual - nježan okus ove kafe izmamit će vam osmijeh na lice u bilo koje doba dana. Uz Jubilarnu Intense doživite intenzivno iskustvo, ova moćna kafa pripremit će vas za sva iznenađenja u danu.

Za one koji vole uživati u najdražem ritualu, tu je klasična Jubilarna kafa – kafa koju volimo generacijama.

Kako najbolje pripremiti šoljicu Jubilarne?

Svako od nas ima posebne rituale u pripremi mljevene kafe i ima svoje „tajne“ koje čine upravo taj napitak savršenim. Pročitajte naše savjete za pripremu jedne šoljice Jubilarne.

Svatko ima svoju tajnu, no za kuhanje prave šalice turske kave postoji nekoliko jednostavnih pravila.

  • Ulijte 100 ml hladne vode u posudu za kuhanje tj. džezvu.
  • Kad voda zavrije, maknite posudu s grijače ploče.
  • Uz lagano miješanje usipajte 2 vrhom pune čajne žličice kave te dobro promiješajte.
  • Vratite posudu na grijaču ploču te lagano grijte do podizanja pjene.
  • Maknite posudu s grijače ploče i pričekajte 3 do 5 minuta da se slegne talog.
  • Prije posluživanja lagano promiješajte pjenu.
  • Po želji dodajte šećer i mlijeko.
  • Ovisno o željenoj količini napitka prilagodite količinu kave i vode.

Istražite recepte

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Putovanja i hrana