Društveno odgovorna kampanja

Treninzi i radionice Yoge za fizičko i mentalno zdravlje žena (Foto)

23.02.2024 14:08:18

U sklopu dm kampanje {ZAJEDNO} za bolje sutra 2023.

U okviru društveno odgovorne kampanje {ZAJEDNO} za bolje sutra 2023. – podrška projektima za unapređenje i očuvanje mentalnog i fizičkog zdravlja žena, kompanija dm je podržala realizaciju 14 projekata s područja cijele BiH, s više od 60.000 KM.

Podržani su projekti s aktivnostima poput: stručnih predavanja i radionica na razne teme, savjetovanja, izrada edukativnih priručnika, učenja taekwondo i joga tehnika i sl.

Jedan od podržanih je i projekt „Yoga za žene“ koji je realiziralo Udruženje građana za očuvanje zdravlja Yoga centar Namaste iz Gradiške. Tokom tri mjeseca, četiri puta sedmično su održavani treninzi za žene, a svakog drugog vikenda i predavanja. Tokom vikenda organizirane su radionice Pranayama – tehnike disanja, Yoga nidra – stanje duboke opuštenosti, Meditacija – koraci ka meditaciji, Moć ishrane – istine i zablude te Kuvamo sa Teodorom.

„U projektu je učestvovalo 25 žena, koje su tokom tri mjeseca aktivno učestvovale u treninzima i radionicama. Drago nam je što smo ženama pružili priliku da se upoznaju sa svim prednostima koje yoga treninzi imaju za fizičko ali i mentalno zdravlje. Raduje nas što će neke od njih i nastaviti s praktikovanjem joge“, izjavila je predsjednica Udruženja Slađana Bruić.

Žensko zdravlje je jedna od tema kojom se kompanija dm aktivno bavi, te je uz kampanju {ZAJEDNO} za bolje sutra u okviru teme organizirana i prva stručna konferencija dm ženski razgovori, u junu prošle godine. Projekti unapređenja i očuvanja fizičkog i mentalnog ženskog zdravlja podržani su i na 6. dm ženskoj utrci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Slobodno vrijeme