Vijesti

"BH Telecom" želi saradnju sa firmom "Bekto Precisa" iz Goražda

26.04.2008. 11:43 / Izvor: Dnevni Avaz

U Direkciji "BH Telecoma", na inicijativu menadžmenta ove kompanije, organizirana je prezentacija goraždanske firme "Bekto Precisa" i njenih mogućnosti u proizvodnji opreme za potrebe teleom operatera. Predstavnicima tehničkog sektora i direkcija "BH Telecoma", a potom i menadžmentu firme, predstavljene su PVC kutije i izvodno-razvodni samostojeći ormari različitog kapaciteta, koji se već proizvode u "Bekto Precisi" za potrebe "Telekoma RS".

"Ovi proizvodi su potrebni u svakodnevnim radnim zadacima "BH Telecoma". Razgovarali smo samo o tehničkim mogućnostima i domaćini su vidjeli da ih mi proizvodimo po evropskim standardima" kazao je Ekrem Delić organizator prezentacije. U narednim danima očekuje se potpisivanje memoranduma o saradnji između "BH Telecoma" i "Bekto Precise".

Učesnici prezentacije jučer su pogledali i desetominutni film u kojem su predstavljeni pogoni "Bekto Precise" za proizvodnju alata za plastiku i obojene metale, te proizvodnju i montažu dijelova od plastike za različite industrijske grane. U pogonima je trenutno zaposleno oko 220 radnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti