Potpisivanje ugovora s korisnicima projekta POPoWO u Mostaru

07.03.2012. 14:29 / Izvor: eKapija.ba
Potpisivanje ugovora s korisnicima projekta POPoWO u Mostaru

Svečano potpisivanje ugovora s odabranim korisnicima Javnog poziva za financiranje projekata iz proračuna projetka People Organize Prevention of Waterflow (POPoWO), koji financiraju EU i Veleposlanstvo Kraljevine Norveške u BiH, održat će se u utorak, 13. ožujka, u 11 sati u Hotelu "Ero" u Mostaru.

Javni poziv bio je raspisan za udruženja i neprofitne organizacije koje će se financirati u okviru projekt POPoWO s područja četiriju općina - Čapljine, Trebinja, Ljubinja Ravnog. U predviđene oblasti koje se financiraju kroz grantove spadaju: jačanje sustava zaštite od poplava, razvoj poljoprivrede, jačanje institucionalnih kapaciteta udruženja, neprofitnih organizacija, zadruga i ostalih interesnih grupa uključenih u projekt POPoWO.

Ukupan iznos koji je bio na raspolaganju za dodjelu grantova iznosi 20.000 eura, a financijski iznos odobrenih 7 grantova kreće se od 2.000 do 3.000 eura.

Projekt POPoWO je razvijen s jasnom namjerom da se bez političkih pritisaka omogući jasna komunikacija ključnih interesnih grupa na području Popovog polja, vezanih za problem plavljenja poljoprivrednih površina, uspostavljanja neformalne mreže te pružanja podrške samoorganiziranju poljoprivrednika, poljoprivrednih udruženja, zadruga i poduzeća orijentiranih na područje Popova polja.

Projekt POPoWO zajedno su razvili i realizirali Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar, Udruženje građana "Agencija lokalne demokracije" LDA Mostar i Centar za razvoj Hercegovine CRH Trebinje s jasnom namjerom pokretanja dijaloga na ovom kompleksnom problemu koji ima veliki utjecaj na socijalno-ekonomski razvoj većeg dijela Hercegovine, prioćeno je iz LiNK-a Mostar.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti