Uspostavljena suradnja predstavnika drvne industrije BiH i Turske

31.10.2012. 15:48 / Izvor: eKapija.ba
Uspostavljena suradnja predstavnika drvne industrije BiH i Turske

Agencija Adonis iz Skopja i Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, uz podršku Tüyapa, jednog od najvećih sajmova u Turskoj, organizirale su posjetu privrednika drvne industrije Bosne i Hercegovine 25. međunarodnom sajmu drvne industrije -Wood processing machinery 2012. i 15. međunarodnom sajmu namještaja - Intermob 2012. koji su održani u Istanbulu.

Sajamove, na kojima su učestvovale 854 kompanije iz 27 zemalja, posjetili su predstavnici bh. firmi: FIS- Vitez, Babilon- Tuzla, Sinkro- Sarajevo, Krivaja- Zavidovići, TGS Hamidović- Tuzla, Drvo Commerce doo Pribinić- Teslić i Jelovica- Tuzla.

Na sajmu Wood processing machinery 2012. posjetioci su imali priliku vidjeti mašine i opremu za šumarstvo, primarnu preradu drveta, mašine i opremu za pakovanje, za posebne procese, prenosne mašine za obradu drveta i plastike, opremu za proizvodnju drvnih otpadaka, za proizvodnju energije za grijanje i.t.d. Posebna atrakcija na Sajmu bila je nanotehnologija za obradu drveta i predstavljeni najnoviji repromaterijali za drvnu industriju.

Sajam Intermob je jedan od najveći sajmova u svijetu iz oblasti namještaja i unutrašnjeg uređenja. Na ovogodišnjem Sajmu predstavljeni su najnoviji trendovi u proizvodnji namještaja kroz veoma širok asortiman proizvoda, različitih materijala i oblika.

Firme iz Bosne i Hercegovine su bile veoma zadovoljne ukupnom organizacijom posjete, kao i sajmovima organiziranim u 12 impozantnih hala. Svi predstavnici iz Bosne i Hercegovine su uspostavili kontakte sa turskim proizvođačima, a neki su i ugovorili konkretne poslove.

Inače, Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine već četvrti put učestvuje u organizaciji posjeta firmi iz drvne industrije ovim sajmovima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti