Kingspan isporučuje panele za Bimal

20.09.2011. 12:59 / Izvor: eKapija.ba
Kingspan isporučuje panele za Bimal

Svjetski lider u proizvodnji sendvič panela Kingspan Banja Luka potpisao je ugovor o isporuci panela za objekat skladišta gotovih proizvoda proizvođača jestivog ulja Bimal.

Novi objekat površine pet hiljada metara kvadratnih gradit će se u krugu ove fabrike u Brčkom. Kako je saopšteno, ugovor o isporuci panela potpisan je između izvođača radova, firme "Gradmont" iz Gradačca i Kingspan-a. Inače, firma Gradmont je jedna od dvije firme u BiH koja posjeduje licencu za montažu Kingspan panela.

"Investitor i izvođač su se odlučili za naše panele sa IPN ispunom iz više razloga. Kingspan Isophenic (IPN) FireSafe je jedinstvena izolaciona ispuna sendvič panela razvijena u Kingspan-u. Materijal je negoriv, ne širi i ne podržava vatru", rekao je Željko Đurić, country manager "KINGSPAN"-a za BiH.

Prema njegovim riječima, razlike u odnosu na ostale materijale su ogromne. Kinspan Isophenic (IPN) FireSafe ima dvostruko bolja svojstva termičke izolacije od kamene vune i pritom je dvostruko lakši, te višestruko trajniji. Ista svojstva u odnosu na kamenu vunu ima i poliuretan, ali je on samogasiv dok je Isophenic negoriv.

"Osnovni razlog zašto se investitori odlučuju koristiti Kingspan Isophenic (IPN) FireSafe panele na svojim objektima je što sendvič panel sa Isophenic ispunom po vatrootpornosti može zamijeniti panel s kamenom vunom, a pritom je 40 % jeftiniji. Za manje uloženog novca dobiju dosta kavalitetniji panel u odnosu na one čija je ispuna kamena vuna. Takav objekat je siguran od požara, a uštede na klimatizaciji i grijanju su ogromne", dodao je Đurić, naglašavajući da mu je zadovoljstvo da su arhitekte, investitori i izvođači prepoznali kavalitet Kingspan panela kao i kvalitet usluge i tehničke podrške koju pružaju.

Iz Kingspana napominju da zbog negorivosti, naročito preporučljivo zamijeniti poliuretanski panel sa Isophenic panelom.

Inače, ovo je samo jedan od objekata u BiH za koje je Kingspan isporučio panele ove godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti