Prehrambene firme iz BiH na sajmu u Novom Sadu

04.05.2011. 08:20 / Izvor: SRNA
Prehrambene firme iz BiH na sajmu u Novom Sadu

Na 78. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu od 14. do 21. maja predstaviće se tri firme iz Republike Srpske (RS) i četiri iz Federacije BiH, te jedan broj firmi koje neće imati samostalne štandove.

Proizvode će izlagati "Agromont" iz Rogatice, "Econ" iz Sarajeva, "Jafa - komerc" iz Blagaja, "Eco line" iz Mostara, "Destilacija" iz Teslića, "KGH" iz Mostara i vinski podrum "Komrad" iz Trebinja, koji će imati samostalne štandove na zajedničkom štandu BiH, rekao je Srni direktor Agencije za promociju izvoza pri Spoljnotrgovinskoj komori BiH Enes Ališković.

Prema njegovim riječima, ostale firme koje neće imati samostalne štandove izlagaće na zajedničkom štandu Spoljnotrgovinske komore BiH i Privredne komore RS.

"Prošle godine su ove dvije komore prvi put organizovala zajednički nastup privrede iz prehrambene industrije BiH na Novosadskom sajmu, koji predstavlja najveći i najrespektabilniji sajam prehrambene industrije u jugoistočnoj Evropi", istakao je Ališković, dodajući da je u februaru održana prezentacija ovog sajma u Banjaluci i Sarajevu.

On je rekao da su sajamske manifestacije prilika da firme izlože i predstave svoje proizvode, te da sa preduzećima iz drugih zemalja uspostave nove i obnove stare poslovne kontakte.

Za više od tri četvrtine vijeka postojanja, Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu izrastao je u najveću sajamsku priredbu u jugoistočnoj Evropi.

Ova manifestacija kuplja sve koji nešto znače ili traže u poljoprivredi, prehrambenoj industriji, stočarstvu i privrednim granama koji proističu iz agrara ili su vezani za njega. Na sajmu će učestvovati više od 1 500 izlagača, od kojih je 30 odsto iz inostranstva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti