U Sarajevu održano finalno takmičenje u preduzetništvu za srednjoškolce

01.11.2011. 08:26 / Izvor: eKapija.ba
U Sarajevu održano finalno takmičenje u preduzetništvu za srednjoškolce

Finalno takmičenje u preduzetništvu za srednjoškolce i takmičenje u inovacijama za nastavnike, u organizaciji British Council-a, Microsoft-a i MDGF-ovog programa zapošljavanja i zadržavanja mladih (YERP), održano je jučer u Međunarodnom centru za djecu i omladinu u Sarajevu.

Šest škola, pobjednika iz ukupno šest regionalnih takmičenja, koja su obuhvatila više od 300 srednjoškolaca i 60 nastavnika iz 26 gradova Bosne i Hercegovine, demonstriralo je spremnost da odgovori na postavljene poslovne izazove globalnog tržišta rada.

Takmičenje je organizovano uz podršku obrazovnih institucije u Bosni i Hercegovini, Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje u BiH i vodećih kompanija.

Pobjednički tim finalnog takmičenja srednjoškolaca u poduzetništvu sačinjavali su Matej Hackl, Dejan Petrović, Nemanja Despić, Slobodana Bogojević, Naida Salihspahić i Emina Osmandžiković.

Podrška vodećih kompanija u Bosni i Hercegovini: Logosoft, UniCreditBank, m:tel, ASA Group, Coca-Cola, Klas, Perutnina Ptuj, R&S, TKD Šahinpašić i Franex, ovom takmičenju dovoljno govori o značaju obrazovanja mladih ljudi.

U sklopu istog događaja održano je i finale Partners in Learning Foruma, namijenjenog nastavnicima koji su se istakli kroz inovativne primjere upotrebe informacijskih i komunikacijskih tehnologija (IKT) u nastavi u sklopu Microsoft BiH globalne inicijative "Partners in Learning", a najinovatnijim nastavnikom su proglašene Dženita Demir i Ajla Halilović iz OŠ "Behaudin Selmanović" Sarajevo, koje će sa projektom "Glasovne promjene" predstavljati Bosnu i Hercegovinu na evropskom takmičenju inovativnih nastavnika u Lisabonu, od 20. – 22.3.2011.

Kako su teme oba takmičenja bile veoma interesantne i značajne za razvoj mladih ljudi, a tematika veoma aktuelna u 21. vijeku, ovaj događaj je održan uz prisustvo zvanica, a takmičenje je otvorio federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić, saopćeno je iz Microsofta BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti