Lexmark Inc. lider u segmentu printanja i inovacija

01.11.2011. 12:07 / Izvor: eKapija.ba
Lexmark Inc. lider u segmentu printanja i inovacija

Kompanija Lexmark International, Inc. je od strane vodeće svjetske istraživačko-analitičke firme Gartner, Inc. proglašena za vodeću kompaniju u segmentu multifunkcionalnih štampača i štampača, te u oblasti inovacija i poslovnih rješenja za štampu (Printer Magic Quadrant) za 2011. godinu. Pored toga kompanija Lexmark International, Inc. je od iste kuće proglašena i za vodeću kompaniju u segmentu pružanja usluga štampanja širom svijeta.

Prema Gartnerovom izvještaju Magic Quadrant, kompanija Lexmark je ocjenjivana na osnovu "kompletiranosti vizije" kao i svojoj "sposobnosti izvršavanja". Prema Gartneru, "lideri pružaju multifunkcionalne proizvode širokoj lepezi klijenata, uključujući najdalja geografska područja, te stoga zaista moraju demonstrirati svjetsku dostupnost. Lideri karakteristično povećavaju opseg poslovanja sa širokim asortimanom dodatnih usluga. Lideri teže ka posjedovanju vrhunske sposobnosti, kao i inventivnosti i resursima, vještinama i viziji pružanja najvećeg nivoa podrške za postojeće i buduće klijente širom svijeta. Lideri imaju utabanu stazu o sprovođenju inicijative za istraživanje i razvoj proizvoda i rješenja koja su klijentima potrebna. Kao rezultat toga, često su među prvim odabranim od strane velikih i srednjih kompanija.“

Ono što ovu kompaniju razlikuje na tržišnoj ponudi jeste Lexmarkovo specifično poznavanje tržišta za širok spektar industrijskih grana, ekspertiza u racionalizaciji poslovanja, te obrađivanje i fokusiranje na ispomoć klijentu u manjoj potrošnji materijala za printanje.

"Vjerujemo da postavljanje Lexmarka u Gartnerov vodeći kvartal potvrđuje da inovacija Lexmarkovih sofisticiranih, pametnih i multifunkcionalnih proizvoda (MFP) prelazi granicu same proizvodnje jer pružaju rješenja za produktivno poboljšanje poslovnog plana", izjavio je je Marty Canning, izvršni potpredsjednik Lexmarka.

Magic Quadrant je autorsko vlasništvo kompanije Gartner Inc. i koristi se sa dozvolom. Magic Quadrant je grafička reprezentacija tržišta u određenom vremenskom periodu. Prikazuje Gartnerovu analizu kako određeni proizvođači opreme stoje u odnosu na kriterije tog tržišta, prema definiciji Gartnera.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti