procjenjuje se situacija

Tuzla ipak izvisila za letove?

25.10.2023. 08:17 / Izvor: Nezavisne novine
letovi

Direktor Air Montenegra Marko Anžur je rekao da za sada još ne znaju hoće li održavati dvije destinacije iz Tuzle (Maastricht i Istanbul) ili ne.

Direktor Air Montenegra Marko Anžur je rekao da za sada još ne znaju hoće li održavati dvije destinacije iz Tuzle (Maastricht i Istanbul) ili ne.

Naime, kompanije u ovom momentu procjenjuje situaciju. Anžur kaže da zbog ovih relacija baziranje aviona nema smisla, dok su ferry letovi skupi i uzimaju resurse.

Anžur kaže da razmatraju W-letove, no isto će se jako teško uklopiti u njihov trenutni raspored letova.

Anžur je za Zamaaero rekao da je ovdje još i negativan element loša meteo situacija u Tuzli, koja bi potom ugrozila tačnost prometa na drugim linijama. Ovo je i te kako bitan faktor. U Podgorici i Tivtu vrijeme zimi je blago i stoga kompanija ima redovne operacije, no u Tuzli nije tako, a aerodrom još nije poradio na infrastrukturalnim investicijama, te se dodatno kompliciraju i otkazuju operacije.

Anžur je rekao da su Švedska, Danska, Njemačka i Austrija odbile dati dozvole za letove i da se oni do daljnjega neće ostvariti. Na pitanje postoji li opcija da Air Montenegro otvori poslovnicu u Sloveniji ili Hrvatskoj te da leti iz Evropske unije do Tuzle bez problema i ograničenja, Anžur je odgovorio da za sada još ne razmišljaju o tome.

Podsjetimo, objavijeno je da je Direkcija za civilno vazduhoplovstvo BiH izdala odobrenje ovom aviooperatoru za letove između BiH i Nizozemske te između BiH i Turske.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti