Tužio Vladu RS-a

Pomoćnik direktora Poreske uprave RS slupao službeno vozilo: Šteta 25 hiljada KM

08.03.2024. 15:45 / Izvor: Nezavisne novine
Poreska RS

Vlada Srpske donijela rješenje kojim je Tarana obavezan da plati napravljenu štetu od gotovo 25 hiljada KM a onda je on tužio Vladu.

Siniša Tarana, pomoćnik direktora Poreske uprave RS iz Trebinja učestvovao je sa službenim automobilom u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila prošle godine i u kojoj je pričinjenja velika materijalna šteta na pomenutom vozilu.

Ova informacija potvrđena je za "Nezavisne novine" iz Poreske uprave RS, iz koje su dodali da je utvrđena šteta na službenom automobilu  24.850 maraka.

"Obavještavamo Vas da je aktuelni pomoćnik direktora Poreske uprave Republike Srpske za Područni centar Trebinje, Siniša Tarana, u 2023. godini imao saobraćajnu nezgodu u kojoj je oštećen službeni automobil Poreske uprave Republike Srpske, a procijenjena materijalna šteta je u iznosu od 24.850 KM", piše u odgovoru iz Poreske uprave RS.

Dalje pojašnjavaju da je Poreska uprava Republike Srpske, Vladi RS podnijela Inicijativu za pokretanje postupka za utvrđivanje štete i odgovornosti za štetu, te da odlučujući po ovom pitanju, Vlada Srpske donijela rješenje kojim je Tarana obavezan da plati napravljenu štetu od gotovo 25 hiljada KM.

Međutim, tu se stvar komplikuje, jer se pomoćnik direktora Poreske uprave nije složio sa dobijenim rješenjem, pa je odlučio da tuži Vladu RS, smatrajući da on nije dužan da plati nastalu materijalna štetu.

"U toku je postupak po tužbi u upravnom sporu, koju je Siniša Tarana podnio radi poništenja rješenja Vlade Republike Srpske, kojim je isti obavezan da nadoknadi materijalnu štetu u iznosu od 24.850 KM", naveli su iz Vlade RS u odgovoru "Nezavisnim", a sve nakon pisanja pojedinih medija o ovom slučaju.

Taranu smo pokušali kontaktirati kako bismo čuli njegovo objašnjenje i stav po ovom pitanju, ali broj telefona, koji je nekada koristio, više očigledno nije u upotrebi.

On je za medije kazao da bez odobrenja nadležnih ne može komentarisati ovaj slučaj.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti