Buljubašić poručio:

Elektroprivreda još nije podnijela zahtjev za tarifiranje cijena električne energije

03.04.2024. 07:29 / Izvor: Fena
Buljubašić

Istakao je da trenutno razmatraju blok tarife te da je cilj Elektroprivrede da u ovoj i narednim godinama pokušaju štedjeti električnu energiju.

Vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede BiH Sanel Buljubašić kazao je jučer u emisiji "Rezime" Federalne TV da još uvijek nisu zvanično podnijeli zahtjev pred regulatorom FERK-om za tarifiranje cijena električne energije te nije mogao precizirati da li će doći do poskupljenja.

Istakao je da trenutno razmatraju blok tarife te da je cilj Elektroprivrede da u ovoj i narednim godinama pokušaju štedjeti električnu energiju.

Naglasio je da je krajem 2021. počeo trend pada proizvodnje električne energije u Elektroprivredi, zbog čega su izradili model blok tarifa gdje će građanima pokušati objasniti da se moraju početi pridržavati energetske efikasnosti i štedjeti električnu energiju.

"U blok tarifama za 60 posto građana ne bi trebalo da dođe ni do kakvog povećanja električne energije, a svega nekih tri posto su veliki potrošači. Oni koji budu više trošili, više će i plaćati. Želimo da se učimo kako to postupa i Evropska unija. Želimo da ukažemo da moramo štedjeti električnu energiju", rekao je Buljubašić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti