Pet članova

Vijeće ministara BiH imenovalo Odbor i promatrače Agencije za javne nabavke

08.05.2024. 08:22 / Izvor: Akta.ba
VM

Zakonom o javnim nabavama definiran je sastav promatrača u Odboru Agencije.

Vijeće ministara BiH donijelo je pojedinačna rješenja o imenovanju članova Odbora Agencije za javne nabavke BiH te o imenovanju promatrača u Odbor Agencije za javne nabavke BiH na mandatno razdoblje od pet godina, sukladno Zakonu o javnim nabavkama.

Na prijedlog Agencije za javne nabavke u ovaj odbor, koji se sastoji od pet članova, imenovani su predstavnici Ministarstva finansija i trezora BiH (Igor Bevanda), ministarstava finansija entiteta (Ljubica Leto i Lidija Kalinić), Direkcije za evropske integracije (Berina Turković) i Vlade Brčko distrikta BiH (Senad Tufekčić).

Za promatrače u Odboru Agencije, sukladno Zakonu o javnim nabavama, imenovani su Mirko Bošković uime Vanjskotrgovinske komore BiH, Mersiha Jusić uime Udruge poslodavaca Federacije BiH i Savo Erić uime Unije poslodavaca Republike Srpske.

Zakonom o javnim nabavama se definira da su promatrači u Odboru Agencije predstavnici Vanjskotrgovinske komore BiH, udruga poslodavaca BiH i entiteta, direktor Agencije i predsjedatelj Ureda za razmatranje žalbi, kao i nevladinog sektora, čiji se predstavnik bira u proceduri javnog natječaja.

Prethodno su zbog isteka mandata donesena rješenja o razrješenju članova Odbora Agencije za javne nabavke Bosne i Hercegovine i o razrješenju promatrača Odbora Agencije za javne nabavke BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti