Sergio Ermacora: Menadžer koji održava ravnotežu između privatnog i poslovnog života

02.12.2010. 15:55 / Izvor: eKapija.ba
Sergio Ermacora: Menadžer koji održava ravnotežu između privatnog i poslovnog života

Neovisnost, integritet, predanost i izvrsnost osnovni su principi na kojim se temelji politika kompanije Ascendant Capital Advisors, kaže Sergio Ermacora, Associate director.

Već dokazani, menadžer Ascendant Capital Advisors tipičan radni dan u kompaniji počinje oko 8.30 sati provjerom emailova i čitanjem domaćih i stranih baza podataka na webu.

"Kako posao nije jednoličan nakon te prve faze, obično slijedi briefing sa kolegama iz regionalnih ureda, sastanci u ili izvan ureda, telefonski razgovori, prezentacije i slično. Ako sve ide po planu posao se završava oko 19 sati, ali često imamo dogovorene sastanke u kasnijim satima ovisno o vremenskoj zoni klijenata sa kojima radimo", pojašnjava Sergio Ermacora.

Njegova poslovna filozofija temelji se na mišljenju: "Nikada ne čini drugome ono, što ne bi želio da drugi učini tebi."

"Ukratko, mislim da je u svakoj situaciji win-win strategija moguća", kaže Ermacora, čiji je osobni ključ uspjeha u pronalaženju i održavanju ravnoteže između posla i privatnog života.

Njegovi dalji planovi što se privatnog života tiče, fokusirani će definitivno biti na djeci, dok će u poslovnom smislu raditi na daljem razvoju u investicijsko bankarstvo.

Od posebnih vještina izdvaja: biciklizam, planinarenje i putovanja. Voli čitati, a trenutno čita "A short history of Bosnia" od Noel Malcom-a i "Liars Poker" od Michael Lewis-a.

"Predstava koja mi je ostala u sjećanju je definitivno `Umri muški` sa Admirom Glamočakom, Tatjanom Šojić i Senadom Bašićem koja je igrala u Kamernom teatru 55."

IZ BIOGRAFIJE

Sergio Ermacora, rođen je 30. septembra 1980. godine u Puli, gdje je završio talijansku Opću gimnaziju i Ekonomski fakultet 2004. godine. Nakon toga, magistrirao je Poslovnu analizu na Staffordshire University (UK) 2006. godine.

Nagrade i priznanja: Nagrađivan je stipendijom Grada Pule za najboljeg studenta 2003. godine i stipendijom EU (Tempus program) za magistarski studij u UK. Dobitnik je priznanja za brokersku kuću ASA Brokers (prvo mjesto u trgovini obveznicama na Sarajevskoj berzi 2009. godine).

Radna iskustva: Ekonomski fakultet u Puli - asistent na predmetima Javne financije i Financijska tržišta, Raiffeisen Brokers Sarajevo, Financijski analitičar i portfolio manager, ASA Brokers Sarajevo, Portfolio manager i kasnije direktor, Ascendant Capital Advisors – Associate director

Jezici: Osim hrvatskog, priča tečno talijanski i engleski jezik.

Bračno stanje: Oženjen

Djeca: Očekuje prinovu.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti