Konjički Prominvest kupio Stupčanicu

26.09.2011. 10:13 / Izvor: eKapija.ba
Konjički Prominvest kupio Stupčanicu

Kompanija "Prominvest" d.o.o. Konjic potpisala je u petak ugovor o kupoprodaji pokretne i nepokretne imovine proizvodnog pogona u sklopu pilane ŠIP "Stupčanica" d.d. iz Olova.

Na javnom nadmetanju koje je održano u Olovu 08.09.2011. godine, za 3.700.000 KM prerađivački kompleks ŠIP Stupčanica, inače u stečaju od 2007. godine, prodat je kompaniji "Prominvest" d.o.o. iz Konjica.

Ugovor su potpisali generalni direktor kompanije "Prominvest" d.o.o. Enver Bećirović i stečajni upravnik poduzeća ŠIP "Stupčanica" d.d. Senad Alečković.

Kako je najavljeno iz Prominvesta, pokretanjem prozvodnih cjelina u prvoj fazi bit će uposleno 150 radnika, a prednost prilikom uposlenja imat će radnici ŠIP-a Stupčanica koji se nalaze na tzv. čekanju već skoro godinu dana.

Planirani proizvodni asortiman će osim već postojeće pilane i sortimenata rezane građe obuhvatiti i proizvodnju peleta, euro-paleta, ljepljenih ploča za industriju namještaja, montažnih kuća uz tendenciju širenja proizvodnje što većeg broja finalnih proizvoda.

U planu je i izgradnja kongresnog centra po uzoru na "Garden City" u Konjicu, čiji je također vlasnik kompanija "Prominvest".

Generalni direktor kompanije Bećirović istakao je da radovi na izgradnji i obnovi postrojenja i kapaciteta počinju već od dana, te da grad Olovo nakon svega kroz što je prošao tokom prošlog rata zaslužuje povlašten tretman prilikom obnove države.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti