Podrška nadležnim organima: Tring iz Gračanice ogradio se od poslovanja firme MM

20.06.2011. 14:35 / Izvor: eKapija.ba
Podrška nadležnim organima: Tring iz Gračanice ogradio se od poslovanja firme MM

Kompanija Tring iz Gračanice, ovlašteni zastupnik fiskalnih sistema u FBiH, u današnjem saopćenju za javnost poručila je da neće ostaviti prostora bilo kome ko želi svojim nestručnim i nesavjesnim poslovanjem dovesti u pitanje integritet i kvalitet poslovanja i poslovne politike ove firme.

Oni su se ogradili od poslovanja sarajevske kompanije MM, protiv koje je Porezna uprava FBIH podijela prijavu zbog zloupotreba i prevara kod nabavke fiskalnih kasa i njihovog instaliranja na takav način da ne prijavljuju promet

"Mreža naših firmi partnera posluje sa neovisnom poslovnom politikom u odnosu na poslovnu politiku firme Tring. Nažalost jedan od bivših distributera/servisera je izigrao povjerenje svojih kupaca, što ne bi trebalo ugroziti povjerenje kupaca i poziciju na tržištu koju je svojim bezrezervnim zalaganjem stekao Tring", navodi se u saopćenju.

Osim što su raskinuli ugovor sa spornom kompanijom, u Tringu su razvili web portal (www.kase.ba) za praćenje aktivnosti firmi partnera – ovlaštenih distributera/servisera.

"Evidentirali smo izlaz svakog uređaja prema firmi partneru tj. krajnjem kupcu (jedinstvenim identifikacionim brojem), implementirali sistem praćenja servisne promjene vezane za svaki uređaj pojedinačno, i u svakom trenutku možemo adekvatno odgovoriti svim nejasnoćama vezanim za prodaju i servis naših uređaja", stoji u saopćenju, uz napomenu da se isporuke uređaja vrše samo uz prethodno dostavljeni dokaz o avansnoj uplati.

Samim tim, daljnji tok isporuke uređaja prelazi na ovlaštenog distributera/servisera, koji na osnovu već zaprimljene avansne uplate isporučuje fiskalizovan uređaj krajnjem kupcu.

Ovim daju na znanje da su navedenom distributeru/serviseru isporučili samo onaj broj uređaja koje je on avansno već uplatio prema firmi Tring d.o.o.

Ističu da će postojanost bilo kakve sumnje u neregularnost poslovanja firme partnera – ovlaštenog distributera/servisa, adekvatno ispitati, i u najkraćem mogućem roku sankcionisati, u konsultaciji sa nadležnim državnim institucijama.

Na kraju, kompanija Tring je izrazila duboko žaljenje za prouzrokovanu štetu koju je nanio navedeni servis, te dali bezrezervno povjerenje u nadležne organe Bosne i Hercegovine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti