EPBiH: Sa rudnicima potpisan aneks ugovora o preuzimanju uglja

15.06.2011. 14:38 / Izvor: eKapija.ba
EPBiH: Sa rudnicima potpisan aneks ugovora o preuzimanju uglja

U želji za što bržim poboljšanjem stanja u rudnicima, koji su u sistemu Koncerna Elektroprivrede (EPBiH), a na osnovu zaključaka prihvaćenih 25. aprila ove godine na razgovoru kod premijera Federacije BiH Nermina Nikšića, direktori sedam rudnika, zavisnih društava Koncerna, danas su u EPBiH potpisali Anex ugovora o kupovini uglja za 2011. godinu.

Menadžment EPBiH, na čelu sa generalnim direktorom Elvedinom Grabovicom, pripremio je Anex ugovora koji se odnosi na kvalitet uglja i kriterije za premiranje i penaliziranje, a koji predstavljaju značajnu osnovu za poboljšanje standarda rudara i samoodrživo poslovanje rudnika.

Anex ugovora rezultat je višekratnih pregovora u kojima su učestvovali, pored premijera, i resorni ministar Erdal Trhulj, generalni direktor EPBiH sa saradnicima te direktori svih sedam rudnika i predstavnici sindikata rudnika.

Nakon potpisivanja Anexa izraženo je uvjerenje da je ovo pravi početak eliminacije evidentnih poteškoća u poslovanju rudnika kao i nada da će se u najskorije vrijeme pristupiti i otklanjanju problema koji koče konkretnu realizaciju ranije usvojenog programa dokapitalizacije rudnika, saopćeno je iz EPBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti