U Sarajevu "Otvoreni dan ženskog poduzetništva"

27.05.2011. 11:53 / Izvor: Fena
U Sarajevu 'Otvoreni dan ženskog poduzetništva'

Supruga američkog ambasadora u BiH Danuta Moon otvorila je u petak, u parku ispred Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, manifestaciju "Otvoreni dan bh. ženskog poduzetništva".

Manifestaciju je upriličila Organizacija "Žene za žene Internacional" s ciljem da širu javnost upoznaju s uspjesima žena i kompanija na čijem su čelu žene.

"Ovo je prvi dan ženskog poduzetništva u BiH i iskreno se nadam da će ovo postati tradicija te da će otvoreni dan prerasti u otvorenu sedmicu. Mi u organizaciji se vodimo načelom da je obrazovana i ekonomski neovisna žena moćna žena. U skladu s tim i provodimo sve aktivnosti", istakla je na otvaranju predsjednica "Žene za žene Internacional" Seida Sarić.

Nakon svečanog presijecanja vrpce kojim je simbolično i otvorena ova manifestacija, prisutnim predstavnicima vlasti, nevladinih organizacija i građanima obratila se i Danuta Moon.

Istakla je da od samog dolaska u BiH podržava žene i njihove aktivnosti te da će i u budućnosti biti na raspolaganju svima njima.

"Mi zajedno radimo na jednom izuzetno važnom zadatku - unaprijeđenju uloge i položaja žena u bh. društvu. Žene koje čine više od polovine svjetskog stanovništva značajno doprinose ne samo ekonomskom razvoju već i izgradnji mira i stabilnosti", rekla je Moon.

Manifestacija je okupila 30-tak izlagača koji su javnosti predstavili ručne radove, proizvode od bilja, unikatni nakit, različite umjetnine, kozmetičke preparate te poljoprivredne proizvode koje zainteresirani mogu pogledati danas do 17 sati.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti