Britanski ambasador podržao rad UIOBIH

06.12.2011. 13:46 / Izvor: eKapija.ba
Britanski ambasador podržao rad UIOBIH

Ambasador Velike Britanije u BiH Nigel Casey podržao je rad Uprave za indirektno oprezivanje BiH (UIO), naglasivši da je veoma vidljiv pomak koji je ta finansijska institucija ostvarila u ovoj godini.

"UIO je najvažnija institucija kada je u pitanju fiskalna stabilnost Bosne i Hercegovine i zato imate punu podršku Vlade Velike Britanije", rekao je ambasador Casey te dodao da UIO može računati i na stručnu pomoć Velike Britanije, jer je ustrojena veoma slično Poreskoj i carinskoj upravi njegove zemlje.

Britanskog ambasadora je tokom današnje posjete UIO njen vršilac dužnosti direktora Miro Džakula upoznao s najznačajnije aspektima rada u toku ove godine, ostvarenim rezultatima i probleme s kojima se susreće.

"UIO je jedna od najvažnijih institucija u Bosni i Hercegovini, jer od prihoda koje prikupi UIO ovise budžeti na svim nivoima. U toku 11 mjeseci 2011. godine prikupili smo 328 miliona KM više nego u prošloj godini. Odgovorno tvrdim da to može biti još i bolje, ali je veoma važno da ova institucija bude izvan političkih previranja i da što prije dobije direktora u punom kapacitetu“, rekao je Džakula.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti