U Tomislavgradu puštene u pogon nove trafostanice

17.11.2010. 14:55 / Izvor: Fena
U Tomislavgradu puštene u pogon nove trafostanice

Puštanjem u pogon nove trafostanice (TS) 35/10(20) kV Zidine (Prisoje) i priključnog dalekovoda (DV) Zidine - Krnjin s 10(20) kV kabelom za svođenje u TS 35/10(20) kV Zidine osigurano je kvalitetnije napajanje električnom energijom 3 160 potrošača u tomislavgradskim naseljima oko Buškog jezera, stoji u priopćenju iz Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg-Bosne (HZHB).

Kreditnim sredstvima Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) od oko 2,5 milijuna maraka izgrađena je trafostanica i priključni dalekovod od 35 kV u duljini od 10,35 km.

Izgradnjom novih energetskih objekata poboljšale su se naponske prilike i za vodocrpilište Vučipolje, vodocrpilište regionalnoga vodovoda "Josip Jović" i za granični prijelaz Kamensko.

Projektant je ove trafostanice tvrtka Energocontrol Mostar, izvođač radova Dalekovod Zagreb, s podizvođačima GP Barbarić d.o.o. Mostar, ABB Zagreb i Mrvelji d.o.o. Posušje, a opremu su isporučili Končar D&ST d.d. Zagreb, Končar sklopna postrojenja Zagreb, Encron d.o.o. Zagreb.

U sklopu obilježavanja 18. godina Elektroprivrede HZHB-a održanan je svečana sjednica Nadzornoga odbora u Tomislavgradu. Na toj sjednici predsjednik Nadzornoga odbora dr.sc. Jerko Pavličević kazao je kako je zadovoljan izvrsnim rezultatima poslovanja te istaknuo kako je Elektroprivreda HZHB d.d. jedno od najbolje organiziranih poduzeća u BiH i da treba nastaviti kontinuirani rad na primjeni najviših međunarodnih upravljačkih sustava u svome djelovanju.

Generalni direktor Elektroprivreda Matan Žarić osvrnuo se u svom u pozdravnom govoru na razdoblje od osnutka poduzeća, aktualne prilike i posebice dobre rezultate poslovanja u 2009., čiji se trend nastavio u tekućoj godini.

"Za 2010. godinu ispunili smo već godišnji plan proizvodnje. Do danas je proizvedeno 2 112 GWh električne energije, što je više za 30 posto nego u istom razdoblje prošle godine. Zato očekujemo da ćemo na kraju ove poslovne godine ostvariti dobit i veću od polugodišnje. Nastavak racionalnog upravljanja i vođenja energetskoga sustava, održavanje visoke pogonske spremnosti naših proizvodnih kapaciteta, dobra kontrola troškova poslovanja i povoljne hidrološke prilike, temeljni su razlozi za ovakve izvrsne rezultate", istaknuo je Žarić.

Nakon svečane sjednice, trafostanicu u Zidinama kod Tomislavgrada pustili su u rad generalni direktor Matan Žarić i načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti