Za podršku razvoju Tuzlanskog kantona odobreno 74.000 KM

02.12.2010. 13:58 / Izvor: eKapija.ba
Za podršku razvoju Tuzlanskog kantona odobreno 74.000 KM

Vlada Tuzlanskog kantona danas je dala suglasnost na 22 odluke Ministarstva za obnovu, razvoj i povratak, kojima su odobrena sredstva za podršku razvoju Tuzlanskog kantona.

Ukupno je odobreno 74.000 maraka, i to za podršku udruženjima inovatora, podršku inovatorima pojedinačno, razvoj tradicionalnih obrta i razvoj poduzetništva.

Pet udruženja inovatora s područja Tuzlanskog kantona dobilo je 23.000 maraka, a značajan broj projekata koji će na ovaj način biti podržani odnosi se na rad s djecom u osnovnim i srednjim školama te na edukaciju djece i promociju inovatorstva među njima.

Osam inovatora s područja Tuzlanskog kantona dobit će ukupno 22.000 maraka, a dva udruženja koja se bave tradicionalnim obrtima - Udruženje "Kreativa" i Udruženje stari i umjetnički zanati, dobit će 3.000, odnosno 5 .000 maraka za svoje projekte.

Za realizaciju programa i projekata sedam udruženja s područja Tuzlanskog kantona koja se bave razvojem poduzetništva odobreno je 21 000 maraka.

Bit će podržan rad i projekti Udruženja samostalnih obrtnika općine Tuzla, Udruženje HO Bosanske rukotvorine Tuzla, Udruženje Centar za razvoj Tuzla, Udruženje HO Lotosice Tuzla, Udruženje bosanska familija Bosfam Tuzla i Udruženje poljoprivrednika općine Banovići.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti