Najave iz Distrikta Brčko – Uskoro tender za prodaju "Velme"

22.10.2007. 10:20 / Izvor: Dnevni Avaz
Najave iz Distrikta Brčko – Uskoro tender za prodaju 'Velme'

Na posljednjoj sjednici Skupštine Distrikta Brčko poslanicima je Ured za privatizaciju predočio podatke iz šestomjesečnog izvještaja o dosadašnjem toku privatizacije i budućim planovima koji će dovesti do završetka ovih aktivnosti. Prema riječima Zijada Lugušića, direktora Ureda, u ovoj godini na spisku za promjenu vlasništva nalazila su se uglavnom trgovačka preduzeća.

"Uzor" je početkom 2007. uspješno privatiziran, tender za "Univerzal" je raspisan i u međuvremenu poništen, a u narednom periodu bit će pripremljene ponude za prodaju i ostalih preduzeća. "Uskoro će biti objavljen tender za prodaju "Velme". Pripremamo program restruktuiranja i prodaje dijela imovine na javnoj aukciji u preduzeću "Merkur", nakon čega nam ostaje još "Tehnograđa", kod koje prvo moramo riješiti imovinskopravne odnose, pa tek onda objaviti tender za privatizaciju" rekao je Lugušić.

Ured za privatizaciju vrši kontrolu primjene ugovora u firmama koje su privatizirane u posljednje tri godine. "U ta preduzeća uloženo je više od 85 miliona KM, što je skoro 10 % više od ugovorom predviđenih ulaganja. Broj zaposlenih je 1.480, a po ugovoru je trebalo da bude zaposleno 1.320 radnika, pa smo i u tom dijelu zadovoljni" kazao je Lugušić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti