Sredstva zamrznuta na računu JP EPBiH

Upravni odbor BHRT razmatrao neriješene probleme oko raspodjele RTV takse

30.04.2024. 09:13 / Izvor: Akta.ba
BHRT

Poslovodni odbor Radiotelevizije Federacije BiH, kako navode iz BHRT-a, odbija sve na zakonu utemeljene prijedloge BHRT-a.

Upravni odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine (BHRT) na sjednici održanoj jučer, razmatrao je neriješene probleme oko raspodjele RTV takse koja se prikuplja na teritoriji Federacije BiH. 

Poslovodni odbor Radiotelevizije Federacije BiH, kako navode iz BHRT-a, odbija sve na zakonu utemeljene prijedloge BHRT-a o raspodjeli RTV takse, koja se prikuplja od 1. marta ove godine, pa prikupljena sredstva stoje zamrznuta na računu JP EPBiH.

Na osnovu zaključaka sa današnje sjednice, UO BHRT-a traži od generalnog direktora i menadžmenta da nastave razgovore sa Vladom Federacije BiH i RTV Federacije BiH oko postizanja rješenja raspodjele prihoda od RTV takse zasnovanog na Zakonu o RTV sistemu BiH.

UO BHRT očekuje da će Vlada Federacije djelovati u pravcu iznalaženja hitnog rješenja ovog problema, jer su oba javna emitera zbog odbijanja rješenja od strane poslovodstva RTV FBiH bez prihoda, stoji u saopćenju Upravnog odbora BHRT.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti