Svečano otvorena nova zgrada firme BASF: BiH dobila laboratoriju za ispitivanje kvaliteta betona

Vijesti

Svečano otvorena nova zgrada firme BASF: BiH dobila laboratoriju za ispitivanje kvaliteta betona

04.04.2009. 11:16 / Izvor: Dnevni Avaz

Kompanija BASF Construction Chemicals BH otvorila je 03.04.2009. godine u Sarajevu novu zgradu i laboratoriju za ispitivanje kvaliteta betona.

Ovo će biti regionalno sjedište za BiH, Crnu Goru, Albaniju i Kosovo i omogućit će kontinuiranu podršku kod uvođenja i praćenja razvoja inovativnih proizvoda i tehnologija, rad na optimalizaciji rezultata i potrošnje prilikom primjene postojećih proizvoda i tehnologija.

Uz tehnološku podršku iz Njemačke i Austrije BASF će ovim tržištima ponuditi brz i značajan pomak u tehnologiji betona.

Firma BASF Construction Chemicals BH u našoj zemlji postoji od 2002. godine i dio je vodeće svjetske hemijske kompanije BASF. Trenutno zapošljava deset radnika, a investicijom u ovu laboratoriju očekuju se nova upošljavanja.

Direktor odjela za centralnu Evropu Herbert Frankenstain kazao je da BASF, uprkos krizi, vidi BiH kao veliki potencijal u građevinskom sektoru, te je zbog toga ova kompanija odlučila otvoriti ovu laboratoriju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti