Liječenje kod privatnika sa ovjerenom zdravstvenom knjižicom moguće i nakon 1.marta

22.12.2010. 09:30 / Izvor: Dnevne novine SAN
Liječenje kod privatnika sa ovjerenom zdravstvenom knjižicom moguće i nakon 1.marta

Ugovore koje su sarajevsko kantonalno Ministarstvo zdravstva i Zavod zdravstvenog osiguranja potpisali sa deset privatnih ordinacija važit će do kraja februara iduće godine. Naime, od 1. oktobra građani sa ovjerenom zdravstvenom knjižicom idu na preglede kod privatnika i za sada ovaj način pružanja zdravstvenih usluga odvija se bez problema.

Kako nam je kazao Mustafa Cuplov, sarajevski ministar zdravstva privatnici se redovno kontrolišu i ukoliko bude nekih naznaka da negdje nešto ne štima kada je u pitanju broj pregleda, Ministarstvo može tražiti raskid ugovora.

"Ugovor je potpisan na pet mjeseci i mi za sada nismo imali pritužbi od građana. Malo je u počeku bilo nedoumica zbog procedure, ali sistem je već sada uhodan. Zavod zdravstvenog osiguranja je za ovu namjenu osigurao 1, 5 miliona KM i mi nećemo dozvoliti da neko radi mimo ugovora kojeg je potpisao. Vjerovatno će nakon isteka roka ugovori biti produženi", kazao je ministar Cuplov.

Ugovore su potpisali poliklinika SANASA, Republički centar za medicinsku rehabilitaciju Fojnica, Internistička ordinacija Dr Jelić, JZU Banjsko - rekreativni centar Aquaterm, Ordinacija za ultrazvučnu dijagnostiku Doc.dr. Fahrudin Smajlović, PZU Mehmedbašić, Poliklinika Atrijum, ZU Lječilište Banja - Terme Ilidža, Privatni rendgen - kabinet Dr Fauzi Kelle i Ordinacija za ultrazvučnu dijagnostiku Medichol.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti