Alternativa prisutna na tržištu Kosova

22.08.2018. 08:53 / Izvor: Akta.ba
Alternativa prisutna na tržištu Kosova

Predsjednik Privredne komore Kosova i predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH posjetili su kompaniju Alternativa.

Predsjednik Privredne komore Kosova Safet Gërxhaliu i predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić posjetili su kompaniju Alternativa.

Gërxhaliu je zajedno sa vlasnikom i direktorom kosovske kompanije Eurometal Njazi Muslinom sa saradnicima, te predsjednikom Vanjskotrgovinske komore BiH Ahmetom Egrlićem imao priliku da obiđe proizvodne pogone Alternative i upozna se sa proizvodnim programom i izvoznim mogućnostima.

"Budući da je Alternativa prisutna na tržištu Kosova, predsjednik Privredne komore Kosova želio se upoznati sa našim prodajnim asortimanom i proizvodnim kapacitetima kako bi bolje sagledao mogućnosti unapređenja saradnje između Alternative i kosovskih kompanija", nalazi se na web stranici kompanije Alternativa.

Delegaciju je pratila ekipa kosovske televizije RTV21 koja je u Alternativinoj fabrici snimila kadrove za reportažu o posjeti, a izjavu za reportažu dao je i vlasnik Alternative Salih Lemeš.

Na sastanku upriličenom nakon posjete fabrici istaknuti su problemi u međusobnoj komunikaciji zbog viznog režima, te je izražena nada da će se administrativne barijere uskoro riješiti radi bolje i pristupačnije saradnje.

"Posjeta je završena u dobrom raspoloženju, a gosti nisu krili oduševljenje svime što su imali priliku vidjeti u Alternativinoj fabrici", poručili su iz Alternative.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti