Austrijska kompanija "Network" otvorila proizvodni pogon u Derventi

01.10.2008. 10:31 / Izvor: Nezavisne novine
Austrijska kompanija 'Network' otvorila proizvodni pogon u Derventi

Austrijska kompanija "Network", koja se bavi izradom proizvoda visoke tehnologije iz oblasti elektronike, otvorila je 29. 09. 2008. godine proizvodni pogon u Derventi.

Novi proizvodno-poslovni prostor otvoren je u krugu firme "Gatarić" i prostire se na 3.600 kvadratnih metara. Izgradnja pogona, u kojem će biti angažovano 85 radnika, koštala je oko 4 miliona KM.

Austrijska firma "Network" namjerava u narednim godinama da proširuje svoje kapacitete i zaposli nove radnike.

Milorad Dodik, premijer RS, koji je otvorio pogon, istako je da Vlada RS podržava inostrana ulaganja i pozvao sve one koji imaju interesa da dođu u RS i ulože svoj kapital.

"RS jeste dio BiH, ali se poslovanje odvija po zakonima koje donosi RS", istakao je Dodik, naglašavajući da je RS stabilna i da ona ima razvojni program koji je spreman da podrži buduće ulagače.

Dodik je istakao da je Vlada spremna da svako novo ulaganje u RS kreditira sa 5 miliona KM i podsjetio da RS ima najnižu stopu poreza na profit koja iznosi svega deset odsto.

"Vlada je ponosna što je u RS stvorena povoljna atmosfera za dolazak stalnog kapitala" , istako je Dodik, dodavši da je Austrija jedna od zemalja koja je to prepoznala.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti