Uspješno završena Konferencija "Sfera 2019: Tehnologija betona"

28.03.2019. 12:40 / Izvor: Akta.ba
Uspješno završena Konferencija 'Sfera 2019: Tehnologija betona'

Na jednom mjestu je struka i nauka komunicirala, iznosila stavove, mišljenja, te je time otvorena mogućnost za upostavljanje domaće i međunarodne saradnje.

VII Međunarodna naučno stručna konferencija ''Sfera 2019:Tehnologija betona'' uspješno je završena u Sarajevu. Okupila je najveći broj učesnika do sada koji su stigli s područja cijele regije.

Na jednom mjestu je struka i nauka komunicirala, iznosila stavove, mišljenja, te je time otvorena mogućnost za upostavljanje domaće i međunarodne saradnje.

Cilj organizatora je bio osigurati učesnicima kvalitetan ambijent za održavanje poslovnih sastanaka i prezentacija, a sve u cilju unapređenja poslovanja. Naučno stručne konferencije iz oblasti građevinarstva i arhitekture postale su tradicionalne i prepoznate u cijelog regiji kao respektabilan događaj koji spaja struku i nauku.

Sponzori i partneri konferencije su tržišni lideri u oblasti tehnologije betona, te su putem prezentacija javnosti ukazali na nove tehnologije građenja, te sisteme koji doprinose razvoju sektora građevinarstva. Na izložbenim štandovima održani su B2B sastanci, kao i praktični primjeri, sa eksponatima detalja izvođenja pojedinih dijelova objekata.

Sponzori ovogodišnje konferencije su kompanije: Sika BH d.o.o., Tvornica Cementa Kakanj d.d., Pinky-S d.o.o., te kompanija Penetron. 

Partneri i izlagači konferencije su: TKK d.o.o., Fabika cementa Lukavac d.d., Put Inženjering d.o.o., Brend Xypex, MC Bauchemie d.o.o., Nexe beton d.o.o, Tehna d.o.o., Transportbeton d.o.o., BT3BH d.o.o., Beton Lučko d.o.o., Xella d.o.o., Hering d.d., Martini Gradnja d.o.o., Kelteks d.o.o., Guma-M d.o.o., Inter d.o.o., Duly d.o.o., te kompanija Beton Ing d.o.o.
Konferencija je trajala dva dana, te pored predavanja sponzora i partnera, stručnjaka i profesora, drugog dana je održana i panel diskusija o temi konferencije u kojoj su učestvovali svi, te se razvila zanimljiva i korisna interakcija. 

Inače, konferenciju je organizovala kompanija Sfera d.o.o. Mostar u saradnji sa Građevinskim fakultetom Sarajevo, Institutom za standardizaciju BiH,  IGH institutom iz Zagreba, te GIT institutom iz Tuzle. Zaključci koji su doneseni na konferenciji bit će poslati vladinim institucijama na razmatranje, te će isti biti začetak zajedničke saradnje Univerziteta i privredng sektora u cilju poboljšanja edukacije kadra i struke. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti