Od 12.aprila čarter turistički letovi iz Beograda za Banju Luku

01.04.2019. 14:37 / Izvor: Fena
Od 12.aprila čarter turistički letovi iz Beograda za Banju Luku

Gradonačelnik Igor Radojičić je naglasio da je turizam jedna od značajnih prilika za Banju Luku i da postoji ogroman potencijal u razvoju turizma.

U okviru programa „Proljeće u Banjoj Luci“, taj grad će tokom aprila ugostiti turističke radnike iz regiona na drugoj Međunarodnoj konferenciji turizma i Međunarodnom sajmu turizma koji će biti održani od 18. do 20. aprila.

Gradonačelnik Igor Radojičić je naglasio da je turizam jedna od značajnih prilika za Banju Luku i da postoji ogroman potencijal u razvoju turizma.

"U protekle dvije godine razvijaju se i dodatni elementi koji omogućavaju razvoj turizma. To je, prije svega,  avionski saobraćaj gdje smo trenutno povezani sa četiri evropske destinacije, a 12. aprila je predviđeno da za Banju Luku krenu prvi čarter turistički letovi iz Beograda koji će za vikend dovoditi turiste. Ukupnu ponudu gradu obogatilo je i otvaranje najvećeg regionalnog šoping centra 'Delta planet'", rekao je Radojičić.

Načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Neven Stanić kazao je da Banja Luka ima dosta turističkog potencijala i da bi trebalo da se bazira na komparativnim prednostima koje imamo, a to se prvenstveno odnosi na rijeku Vrbas i sve ono što ona nudi u turističkom smislu.

"Naš prioritet na ovogodišnjoj konferenciji bit će receptivni turizam. Mi želimo da dovodimo goste iz inostranstva u Banju Luku, da im pokažemo ono čime raspolažemo i da gosti odu zadovoljni iz našeg grada. Jedna od tema konferencije biće i destinacijski menadžment. Tu temu ćemo obraditi na način da našim turističkim agencijama predstavimo kako da na najbolji način brendiraju turističke proizvode", najavio je Stanić.

Direktorica Turističke organizacije Banja Luka Irena Radojević istakla je na konferenciji za novinare da je Grad prepoznao šansu za razvoj u turizmu kao važnoj privrednoj grani.

"Ugostit ćemo i svjetski poznato ime u svijetu turizma Slobodana Mićića, a već sada možemo reći da je prijavljeno oko 150 učesnika, a to su predstavnici turističkih agencija, turoperatora, hotelijera, lokalnih zajednica i slično. Biće tu učesnici iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Hrvatske i Rusije", rekla je Radojević.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti