Comtrade System Integration Adriatic postao Microsoftov LSP u BiH

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Comtrade System Integration Adriatic postao Microsoftov LSP u BiH

Kompanija Comtrade System Integration Adriatic potpisala je partnerski ugovor o saradnji sa kompanijom Microsoft čime je zvanično postala Microsoft LSP (Licensing Solution Provider) u Bosni i Hercegovini.

17.04.2019. 14:06 Izvor: / Akta.ba

Comtrade System Integration Adriatic postao Microsoftov licencirani Solution Partner u Bosni i Hercegovini.

Kompanija Comtrade System Integration Adriatic potpisala je partnerski ugovor o saradnji sa kompanijom Microsoft čime je zvanično postala Microsoft LSP (Licensing Solution Provider) u Bosni i Hercegovini.

Za prestižni status ova kompanija se kvalifikovala na osnovu svojih dosadašnjih rezultata u inovacijama, inžinjerskih resursa i izvrsnosti u primjeni Microsoft cloud rješenja u Jadranskoj regiji. Comtrade System Integration Adriatic već ima LSP status u Sloveniji, Srbiji, Makedoniji, Albaniji, Crnoj Gori i na Kosovu.

Comtrade System Integration Adriatic od sada je u mogućnosti da ponudi kompletan portfolio Microsoft cloud usluga svojim klijentima i u Bosni i Hercegovini. Osim što nudi Microsoft rješenja, Comtrade System Integration Adriatic osnovao je i stručno sjedište - Adriatic Microsoft Competence Centar, koji će promovisati najbolje prakse i obučavati klijente kako da dobiju maksimum iz Microsoft rješenja u području mašinskog učenja, umjetne inteligencije, prediktivne analitike i digitalizacije radnih mjesta.

„Budućnost poslovanja je u prihvatanju i primjeni digitalnih tehnologija. Naši timovi certificiranih Microsoft profesionalaca rade sa svojim partnerima i klijentima širom svijeta kako bi predstavili najnovije inovacije u području clouda, big data analitike, sigurnosti, hibridnih cloud okruženja, alata za poslovnu saradnju i drugih Microsoft tehnologija,“ rekao je Damir Fetahagić, generalni direktor Comtrade System Integration – Sarajevo. „Čast nam je što nas je Microsoft izabrao da budemo licencirani Solution Provider u Bosni i Hercegovini. Ovakav status je ključni korak u našoj misiji da omogućimo kompanijama u regiji da što bolje sarađuju, da ponude što bolje usluge svojim kupcima te da prihvate nove mogućnosti tako što će primjeniti Microsoft cloud tehnologiju u digitalnoj transformaciji.“

„Microsoft jeste i uvijek će biti organizacija koja je osnovana na partnerskom ekosistemu svjetske klase. Naš uzajamni uspjeh leži u uspjehu naših kupaca. Pristup ujedinjenog  partnerstva stvara zajedničke, transformacijske i jedinstvene mogućnosti za naše klijente,“ rekao je Omar Krivošija,  direktor Microsofta za Bosnu i Hercegovinu.

Comtrade System Integration Adriatic je formirao predan tim profesionalaca koji će donijeti nova poslovna iskustva klijentima u Bosni i Hercegovini, u sektorima kao što su bankarstvo, osiguranje, telekomunikacije, zdravstvena zaštita, energija te komunalne usluge i javni sektor. Tim Microsoft stručnjaka širom Jadranske regije je spreman da pruži podršku ovoj novoj operaciji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti