Sarajevo Business Forum 2019: U Vijećnici upriličen prijem za učesnike

18.04.2019. 08:39 / Izvor: Akta.ba
Sarajevo Business Forum 2019: U Vijećnici upriličen prijem za učesnike

U tri dana trajanja Sarajevo Business Foruma, kroz programske panele, akcenat će biti stavljen na na identifikaciji izazova regije Jugoistočne Evrope.

U sarajevskoj Vijećnici sinoć je upriličen prijem povodom vodeće poslovno-investicijske konferencije u regionu jugoistočne Evrope "Sarajevo Business Forum", koja je počela danas u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Na prigodnoj svečanosti prisutnim učesnicima i gostima obratili su se gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, direktor BBI Banke Amer Bukvić, te generalni direktor Ziraat Bank Yusuf Dilaver.

„Imam dvije poruke za sve prisutne. Prva poruka jeste da prenesete pozitivne utiske o ovoj državi vašim prijateljima i poslovnim partnerima, a druga da dođete ponovo iduće godine. Hvala za sve što radite za ovu državu i ovaj grad.“ rekao je Skaka.

Yusuf Dilaver je iskoristio priliku da naglasi zadovoljstvo što je Ziraat Banka treću godinu zaredom sponzor ovako značajne manifestacije kao što je Sarajevo Business Forum, te izjavio: „Ziraat Bank kao porodica, gdje god da se nalazila, nastoji biti više od banke i trudi se da doprinosi ovom društvu na polju kulture, umjetnosti i sporta, što ujedno doprinosi i razvoju ekonomije ove države“.

U tri dana trajanja Sarajevo Business Foruma, kroz programske panele, akcenat će biti stavljen na na identifikaciji izazova regije Jugoistočne Evrope i kreiranju održivog razvoja kroz liderstvo u mnogim sektorima poslovanja.

"Ove godine imamo rekordan broj od oko 2.000 učesnika, 300 projekata i preko 350 novinara iz Bosne i Hercegovine, regije i šire", naglasio je Bukvić.

Večerašnji prijem bio je prilika da Amer Bukvić uruči i jubilarna priznanja za pojedince i kompanije koje su kroz deset godina održavanja značajno doprinijeli rastu i razvoju Sarajevo Business Foruma.

Dobitnici priznanja su: Grad Sarajevo, Islamic Development Bank (IDB), Dubai Islamic Bank, Abu Dhabi Islamic Bank (ADIB), Abdulaziz Ahmed Al Mheeiri, predsjednik nadzornog odbora BBI banke i član uprave Dubai Islamic Bank, Abdulla Zaid Al Shehhi, potpredsjednik nadzornog odbora BBI banke i rukovodilac segmenta Abu Dhabi Islamic Bank za strana tržišta, Gökhan Bozkurt, član nadzornog odbora Bosna Bank International d.d., Šekib Avdagić, predsjednik Istanbulske trgovinske komore (ITO), kompanija Bushnak Group, Ziraat Banka, Regional Cooperation Council, Vanjskotrgovinska komora BiH, Privredna komora Federacije BiH, Privredna komora Republike Srpske, FIPA, te Turkish Airlines.

Pored privrednika, generalni direktor Bosna Bank International d.d je izrazio veliku zahvalnost i medijima za dugogodišnju podršku, te zajedno sa Oussama Kaissiem, generalnim direktorom Islamske korporacije za osiguranje investicija i izvoza pri Islamskoj razvojnoj baci (IsDB) dodjelio priznanja i medijskim kućama. Dobitnici su BHRT, Oslobođenje Servisi, RSG Media Group, Hayat TV, TVSA, Klix.ba, AA Anadolu Agency, Face TV, Radio-Televizija FBIH, te TV N1.

Nakon upriličenja nagrada, učesnici u nastavili svečani program u Narodnom pozorištu, gdje su uživali u opernoj predstavi “La bohème”.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti