Više od 150 izlagača na prvom turističkom sajmu u Banjoj Luci

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Više od 150 izlagača na prvom turističkom sajmu u Banjoj Luci

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, otvorio je jučer Međunarodni sajam turizma "Banja Luka 2019", koji je okupio više od 150 izlagača iz 11 evropskih zemalja.

19.04.2019. 07:38 Izvor: / Akta.ba

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, otvorio je jučer Međunarodni sajam turizma "Banja Luka 2019", koji je okupio više od 150 izlagača iz 11 evropskih zemalja.

Otvarajući sajam, koji se održava u novizgrađenoj sportskoj dvorani "Centar", Radojičić je izrazio nadu da bi ovaj događaj u godinama pred nama mogao prerasti u prepoznatljivu regiopnalnu manifestaciju.

"Grad Banja Luka ovaj sajam prepoznaje kao jedan od mogućih potencijala za razvoj turizma u našem gradu. Ova i sljedeća sedmica su pokazatelj kako se zajedničkim naporima Grada i njegovih partnera, turistička ponuda i posjeta može podići na znatno viši nivo. Danas je u našem gradu teško naći slobodna mjesta u hotelima, prije svega zbog velikog broja događaja, poput ovog, koji okpljaju posjetioce sa raznih strana", rekao je Radojičić.

Ministar za trgovinu i turizam Republike Srpske Dragica Kovač, naglasila je da je ovaj sajam izvanredna prilika za promociju najznačajnijih turističkih potencijala Republike Srpske, ali i prilika da se ostvare međusobni kontakti turističkih organizacija iz cijelog regiona.

Na sajmu učestvuje više od 150 izlagača iz BiH, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Grčke, Bugarske, Mađarske, Turske i Albanije.

"Između ostalih, tu au predstavnici turističkih organizacija Srbije, Crne Gore i Repbulike Srpske, kao i turističke organizacije Beograda, Kantona Sarajevo i domaćina Banje Luke,  te predstavnici nacionalnih parkova iz RS, Olimpijskog centra Jahorina i svih banja iz RS. Na sajmu će se predstaviti brojni vinari iz RS i okruženja", kažu iz agencije "RS konsalting i trejd" koja je organizator sajma.

Radno vrijeme sajma je od 10.00 do 19.00 časova i ulaz je slobodan, a sajam traje do 20. aprila.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti