LANACO svečano obilježio otvaranje kancelarije u Sarajevu

24.04.2019. 16:26 / Izvor: Akta.ba
LANACO svečano obilježio otvaranje kancelarije u Sarajevu
OTVORI GALERIJU

Najveća privatna IT kompanija u Bosni i Hercegovi, Lanaco d.o.o. Banja Luka danas je svečano obilježila otvaranje kancelarije u Sarajevu.

LANACO d.o.o. Banja Luka, najveća privatna IT kompanija u Bosni i Hercegovi, danas je sa predstavnicima najuspješnijih kompanija i privrednicima svečano obilježila otvaranje kancelarije u Sarajevu, tačnije u Importanne Centru.

"Naša prva kancelarija je otvorena upravo u Sarajevu, u Domu mladih 1991. godine. Tako da je naše mjesto rođenja Sarajevo. U njemu smo oduvijek bili i prisutni samo što smo sada odlučili da napravimo ovaj strateški pomak i da težište poslovanja pokušamo prenijeti u Sarajevo", izjavio je za poslovni portal Akta.ba Nebojša Ninić, direktor kompanije LANACO.

Kako je kazao, trenutno je u Sarajevu uposleno pet ljudi, sa tencijom rasta budući da godišnje zapošljavaju preko 50 zaposlenika.

"Najvažnije nam je da imamo dobre klijente je imamo dobru pozadinu da podržimo najveće i najzahtjevnije klijente u privatnom i javnom sektoru", dodao je on, ističući da su njihovi najveći klijenti upravo iz privatnog sektora.

U svom obraćanju prisutnim zvanicama, Ninić se osvrnuo na poslovanje kompanije koja je sa svojim rješenjima prisutna sa regionalnom i globalnom tržištu. 

"Ovakav uspjeh je rezultat rada našeg rada više od 29 godina. IT industrija je danas pokretač strateških promjena u poslovanju na globalnom nivou i istinski donosilac i autentični kreator savremenih poslovnih koncepata koje određuju stanje svjetske ekonomije. Ne postoji grana industrije koja u velikoj mjeri ne zavisi od IT industrije koja postaje suštinski faktor rasta GDP-a i kreiranja konkurentskih prednosti", naveo je on.

Naglasio je da LANACO svoju društvenu odgovornost u Bosni i Hercegovini vidi u kreiranju stabilnog transfera znanja između najvećih svjetskih kompanija, partnera i društva u cjelini.

 

"Na takav način ćemo biti u poziciji da na pravi način iskoristimo sve benefite digitalne transformacije u interesu svih građana i privrede Bosne i Hercegovine", poručio je direktor LANACA.

Tom cilju će, kako je kazao, biti posvećeni u budućnosti. Budući društveni razvoj kompanije će zasnivati na edukovanoj, fleksibilnoj i inovativnoj radnoj snazi koja je spremna za usavršavanje i spremna da odgovori svim promjenama i izazovima. 

"Lanaco danas na digitalni izazov odgovara sa preko 320 posvećenih profesionalaca. I pored svega što smo kao kompanija uradili u posljednje tri decenije, ja sam najviše ponosan na naše kolege, koji timski potvrđuju viziju. Uspjeli smo jer smatramo da prihvatanje promjena kreira uspjeh. Kao tim smo bili dovoljno mudri i pametno rizikovali u svijetu ubrzane digitalne transformacije i time obezbijedili budućnost", poručio je Ninić.

Prisutnima se obratila i direktorica kancelarije u Sarajevu, Merima Pecikoza koja je istakla da otvaranje kancelarije od velikog značaja u kontekstu ekonomskog rasta, otvaranja novih radnih mjesta, buduće digitalne transformacije i jačanja IT sektora u Bosni i Hercegovini.

"Otvaranjem kancelarije u Importane Centru vjerujemo da ćemo doprinijeti boljoj poslovnoj klimi kako u Sarajevu, tako i šire i da ćemo poboljštati našu postojeću komunikaciju sa trenutnim i budućim klijentima", naglasila je Pecikoza, izražavajući zadovoljstvo što i na ovaj način postaju dio jedne uspješne poslovne priče.

Kao najveću konkuretnost prednost navodi ljude koji kao visokokvalitetni profesionalci kreiraju nove vrijednosti kroz sve sektore kompanije.

"Na godišnjem nivou kompanija LANACO izdvaja preko milion eura za stručno usavršavanje naših zaposlenika. U tom svjetlu, velika je pažnja usmjerena na upravljanje ljudskim potencijalima jer samo zadovoljni zaposlenik može da da svoj puni potencijala", zaključila je ona. 

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti