LANACO proizvodi uskoro stižu i na tržište Azije

02.05.2019. 08:15 / Izvor: Akta.ba
LANACO proizvodi uskoro stižu i na tržište Azije

Na poziv strateškog partnera za dio tržišta Azije, predstavnici LANACO-a su boravili u Ulanbatoru, glavnom gradu Mongolije.

Na poziv strateškog partnera za dio tržišta Azije, predstavnici LANACO-a su boravili u Ulanbatoru, glavnom gradu Mongolije.

Tokom posjete koja je trajala pet dana, predstavnici LANACO-a su imala priliku da se upoznaju sa strateškim planovima razvoja IT-a od ljudi iz kabineta predsjednika Vlade Mongolije. Istom prilikom Vlada Mongolije je upoznata sa proizvodima iz portfolija kompanije LANACO za koje je zajednički ocijenjeno da su u skladu sa prethodno iskazanim potrebama Vlade, saopćeno je iz ove kompanije.

U cilju operacionalizacije dogovorenog na ovom sastanku, u narednim danima organizovano je više odvojenih sastanaka sa predstavnicima ministarstava zaduženih za razvoj sistema u oblastima Smart Government, eHealth, eTax i eObrazovanja.

Imajući u vidu konkretne projekte predstavnici LANACO-a su imali sastanke i sa predstavnicima Svjetske Banke sa ciljem upoznavanja o planiranim projektima u bliskoj budućnosti.

"Uvažavajući strukturu i razvijenost IT tržišta Mongolije, kompanija LANACO se predstavila i razgovarala o saradnji sa najvećim privatnim kompanijama koje značajno utiču u strukturi BDP-a Mongolije. U današnjoj globalnoj ekonomiji, LANACO je svojim primjerom pokazao da domaće kompanije zahvaljujući svojim proizvodima mogu uspješno da uspostavljaju poslovanje na stranim tržištima", poručuju iz LANACO.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti