VTK BiH sudjeluje na godišnjem skupu ADRION programa

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

VTK BiH sudjeluje na godišnjem skupu ADRION programa

Nakon rasprave, moderator panela, Ulf Wikstrom, je predložio unapređenje suradnje kroz ostale projekte.

08.05.2019. 08:32 / Izvor: Akta.ba

Godišnjem skupu ADRION programa, koji se održava od 06.-08.05.2019. godine u Budvi, prisustvuje koordinatorica projekta ADRIPASS Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Kristina Čosić.

Na početku radnog dijela, prezentirana su tri projekta: SUPAIR, MULTIAPRO i ADRIPASS. Obzirom da je Vanjskotrgovinska komora BiH partner u projektu ADRIPASS, koordinatorica projekta je prisutne upoznala sa rezultatima i prikupljenim podacima koji se odnose na identificirane fizičke i nefizičke barijere na proširenoj TEN-T mreži, kroz Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Nakon rasprave, moderator panela, Ulf Wikstrom, je predložio unapređenje suradnje kroz ostale projekte.

Kao i što je kroz aplikaciju definirano, primarna korist Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine iz ovog projekta je da svojim članovima i saradnicima omogući vrlo detaljnu analizu. Sa razvojem strategije ADRIPASS, planiranje kapaciteta transporta interesne strane i nacionalni i evropski kreatori politike će značajno poboljšati, budući da se svi oni suočavaju sa istim izazovima u pogledu multimodalnog transporta, pristupačnost i efikasnost mreže na odjeljcima TEN-T koridora u ADRION-u region.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti