Poslovnom zonom privlače investitore da ulažu i otvaraju nova radna mjesta

03.06.2019. 08:30 / Izvor: RTRS
Poslovnom zonom privlače investitore da ulažu i otvaraju nova radna mjesta

Što prije biće raspisan i javni poziv investitorima sa cijenama zakupa koje su, kako kažu, najpovoljnije u okruženju.

Opština Stanari gradi poslovnu zonu kako bi privukla investitore da ulažu i otvaraju nova radna mjesta.

Poslovna zona biće spremna do septembra, a mogla bi obezbijediti najmanje 150 radnih mjesta.

Termoelektrana u Stanarima okosnica je razvoja najmlađe opštine u Srpskoj, ali ne smije biti i jedina,pa su nadležni odlučili da šansu daju zainteresovanim investitorima. Tri proizvodne hale već niču i do septembra oko 5.000 kvadrata biće na raspolaganju privrednicima.

"Treba da se završi do septembra, da bude vanjsko uređenje, parking, prikljčune saobraćajnice, kompletno opremanje od struje do vode", rekao je Dušan Panić načelnik opštine Stanari.

Što prije biće raspisan i javni poziv investitorima sa cijenama zakupa koje su, kako kažu, najpovoljnije u okruženju.

"Gledalo se u okruženje da te cijene budu daleko povoljnije, niže i obrađivači koji su to preračunavali gledali su da to stimulativno djeluje na buduće investitore", istakao je Ostoja Stevanović predsjednik SO Stanari.

Dragomir Vidović odbornik dodao je da je cijena prihvatljiva.

"Imajući u vidu, ako gledamo okruženje gdje je to znatno skuplje po kvadratu u okruženju. A, ako bude potencijalnih investitora gdje je to opravdano postoji mogućnost da se donese i druga odluka oko nižih cijena", dodao je Vidović.

Investitorima koji odluče da u Stanarima razviju posao opština će ponuditi pogodnosti zakupa, zavisno od toga koliko radnika zaposle. Razmišlja se i o varijanti da investitori sami grade poslovne objekte.

"Mi nudimo, a ima još u toj inudstrijskoj zoni tri gdje ćemo dati zemljište da potencijalni investitori prave kao što radi Derventa, Prnjavor, a nadam se da ćemo mi biti još povoljniji", dodao je načelnik opštine Stanari.

Za gradnju poslovne industrijske zone opština Stanari do sada uložila je više od milion maraka. Tim novcem pokriven je otkup zemljišta i izgradnja i kompletno opremanje proizvodno-poslovnih hala.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti