ZEOS eko-sistem nastavlja najveću EKO akciju

05.06.2019. 14:01 / Izvor: Akta.ba
ZEOS eko-sistem nastavlja najveću EKO akciju

U mjesecu maju je prikupljeno 137 velikih kućanskih aparata u ekološkoj akciji "Staro za novo s popustom".

ZEOS eko-sistem d.o.o. u saradnji sa Gorenje Commerce d.o.o. nastavlja najveću EKO akciju zamjene i reciklaže starih aparata od građana, uz dodatne popuste od 3% do 5%, kao nagrade prilikom kupovine novog aparata u Gorenje STUDIJIMA.

Više informacija i uslove učešća u projektu pogledajte ovdje.

U mjesecu maju je prikupljeno 137 velikih kućanskih aparata u ekološkoj akciji "Staro za novo s popustom“.

Na Svjetski dan zaštite životne sredine koji se obilježava 5. juna, donosimo pregled rezultata ekološke akcije "Staro za novo s popustom“ u mjesecu maju. U proteklom mjesecu prikupili smo 137 velikih kućanskih aparata koje smo predali reciklerima na sigurno zbrinjavanje. Ovom brojkom ukupno smo u dosadašnjem toku akcije sa kojom smo započeli krajem novembra prošle godine prikupili 537 velikih kućanskih aparata, te smo tako na 53,7% od našeg postavljenog zajedničkog cilja da prikupimo i recikliramo #1000recikliranihaparata.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite životne sredine, UN je objavio tekst sa naslovom: "Zagađeni zrak je odgovoran za jednu od pet smrti u 19 gradova Zapadnog Balkana". U ovom šokantnom tekstu objavljeni su sljedeći podaci:

  • Zagađenje zraka je uzrok 5.000 preuranjenih smrti u ovoj grupi gradova.

  • U prosjeku, ljudi koji žive na prostoru Zapadnog Balkana u gradovima koji su obuhvaćeni istraživanjem izgube 1,3 godine života zbog zagađenja zraka.

  • Glavni izvor čestica su termo elektrane i domaćinstva koja koriste ugalj za zagrijavanje.

Detaljan izvještaj UN-a možete pročitati na ovom linku.

"Sigurni smo da će naša ekološka akcija koju realizujemo sa našim partnerom Gorenje Commerce d.o.o. doprinjeti očuvanju i zaštiti naše životne sredine u Bosni i Hercegovini, te se ovim putem zahvaljujemo svim kupcima Gorenje proizvoda, koji su ovu ekološku akciju prepoznali kao priliku da sigurno zbrinu svoj stari aparat i pri tome ostvare popust prilikom kupovine novog energetski efikasnijeg aparata", saopćeno je iz ZEOS eko-sistem.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti