BESPLATNO ODLAGANJE

Ulaganje u infrastrukturu za sakupljanje e-otpada u Općini Posušje

02.02.2024. 10:59 / Izvor: Akta.ba
otpad

ZEOS eko-sistem je osigurao nabavku jednog velikog kontejnera za e-otpad, koji je postavljen u saradnji sa Ladanušić / boxi.

ZEOS eko-sistem je osigurao nabavku jednog velikog kontejnera za e-otpad, koji je postavljen u saradnji sa partnerom i ovlaštenim sakupljačem za e-otpad Ladanušić / boxi.

Tim je omogućeno besplatno odlaganje svih kategorija e-otpada (aparata koji su radili na struju ili baterije) u okviru kompanije Ladanušić / boxi.

A kontejner će se od danas moći pronaći i na interaktivnoj karti cjelokupno postavljene infrastrukture na www.zeos.ba

"Obavještavamo vas da od sada možete svoj elektronski i električni otpad BESPLATNO odložiti u namjenski kontejner koji se nalazi u krugu našega poduzeća na adresi Oluja 1, Rakitno, svakim radnim danom od 8 do 15 sati. (Molimo da se pri dolasku obvezno javite našim djelatnicima)

• Odložiti možete sve uređaje koji su radili na struju ili baterije (TV, mobitel, laptop, kompjutor…) i isti će biti proslijeđeni na daljnju obradu i reciklažu 

• Ova usluga omogućena je u suradnji s prvim ovlaštenim operaterom za e-otpad u FBiH @zeos.ba 

• Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na  039 695 200 ili na  info@ladanusic.ba", istaknuli su iz kompanije Ladanušić čistoća d.o.o..

Postavljena infrastruktura je jedna od 800 komada infrastrukture postavljene u Federaciji Bosne i Hercegovine, čime se značajno širi mreža sakupljanja sada u Općini Posušje i Zapadnohercegovačkom kantonu.

"Ponosni smo na još jednu kvalitetnu saradnju i veliki korak u oblasti zaštite okoliša u Bosni i Hercegovini", poručuju iz ZEOS eko-sistem-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti