Održani B2B susreti: SERDA povezuje bh. i regionalne privrednike

14.06.2019. 14:24 / Izvor: Akta.ba
Održani B2B susreti: SERDA povezuje bh. i regionalne privrednike

Bh. firme imale su priliku proteklih dana ostvariti direktnu saradnju sa ino kompanijama na B2B susretima koje je organizovala Sarajevska razvojna agencija SERDA.

Bh. firme imale su priliku proteklih dana ostvariti direktnu saradnju sa ino kompanijama na B2B susretima koje je organizovala Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA u okviru sajma Energa u Skenderiji.

Projekt koordinator SERDA-e Aida Džamalija Duran za poslovni portal Akta.ba je rekla da su zadovoljni odzivom firmi.

"Imali smo posjete delegacija iz Poljske, Češke, Slovačke, Slovenije, Srbije i Hrvatske, tako da planiramo organizovati i iduće godine nove poslovne susrete", kazala je Duran te pojasnila kako su se u okviru B2B sastanaka susreli sa firmama koje dolaze iz energetskog sektora, metalne industrije, građevinarstva, rudarstva, zaštite okoliša...

"Firme koje su učestvovale iz bh. interesovale su se za obnovljive izvore energije, investiranje u energetske potencijale u BiH. Jako puno firmi se interesovalo za obradu i izradu metala", rekla je Duran.

Što se tiče realizacije ugovora očekuje se da će oni biti realizovani od 5-8 mjeseci od samih sastanaka.

"Zahvaljujući B2B susretima, prošle godine su realizovana četiri ugovora, a ono što je jako bitno da bh. firme mogu da osiguraju kvalitet po jako niskim cijenama jer imamo ljudski kapacitet, tradiciju industrijskih radnika koji su kompetentni i to je ono što trebamo njegovati i isticati kako konkurentsku prednost. Mi moramo još puno raditi na imidžu BiH, jačanju ljudskih kapaciteta, uvođenju novih tehnologija, znanja...", pojasnila je Džamalija Duran.

Inače, poslovni susreti su održani u okviru Evropske poduzetničke mreže EU koji SERDA provodi u partnerstvu sa šest partnerskih organizacija iz BiH, dok je Vanjskotrgovinska komora BiH vođa konzorcija.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti