Goražde - Za realizaciju programa sufinansiranja poduzetništva 50 hiljada KM

01.07.2019. 13:09 / Izvor: Fena
Goražde - Za realizaciju programa sufinansiranja poduzetništva 50 hiljada KM

Služba za zapošljavanje Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde realizovat će program sufinansiranja poduzetništva u 2019. godini.

Služba za zapošljavanje Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde realizovat će program sufinansiranja poduzetništva  u 2019. godini.

Po riječima  stručne saradnice za aktivnu politiku i posredovanje u zapošljavanju Senije Hadžić, riječ je o pilot projektu čiji je cilj podstaći i pomoći registraciju deficitarnih obrta na području tog kantona.

 Program je rađen u  saradnji sa Obrtičkom komorom BPK Goražde a predviđeno je sufinansiranje pokretanja i vođenja deficitarnih obrta kojih nema, odnosno kojih ima najviše tri registrovanih na području BPK.

"Sufinansiranje je planirano  u iznosu od 10.000 KM za troškove registracije obrta i troškove uplate doprinosa u prva 24 mjeseca, uz obavezu nezaposlene osobe odnosno onoga ko registruje obrt da još šest mjeseci drži registrovan obrt, što u konačnici iznosi ukupno 30 mjeseci", pojasnila je Hadžić.

Za realizaciju programa predviđena su sredstva u ukupnom iznosu od 50.000 KM što će biti dovoljno za pet nezaposlenih osoba čije prijave budu ocijenjene najboljim.

Iz Službe za zapošljavanje pozivaju zainteresovane nezaposlene osobe različite stručne spreme, starosne dobi do 50 godina, da dođu u Službu gdje će dobiti sve potrebne informacije.

Javni poziv za prijave otvoren je do 9. jula, a odabir korisnika izvršit će komisija u čijem sastavu će biti i predstavnici  Obrtničke komore BPK Goražde.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti