Vinarija Vukoje najbolja vinarija regije

11.09.2019. 09:35 / Izvor: Akta.ba
Vinarija Vukoje najbolja vinarija regije

Novi podsticaj u trenutku kad kreće berba može doneti samo dodatnu dobru energiju.

Prvi Belgrade Waterfront Good Food & Wine Festival koji se održao na Sava Promenadi krajem prve nedelje septembra dodelio je plakete najboljim kompanijama u 19 kategorija, a žiri ove manifestacije odlučio je da priznanje za najbolju vinariju regiona pripadne čuvenoj vinariji Podrumi Vukoje 1982 iz Trebinja, piše portal Vino.rs.

Novi podsticaj u trenutku kad kreće berba može doneti samo dodatnu dobru energiju.

Ova nagrada je samo potvrda kvaliteta vina iz ovog podruma koji su u prethodnom periodu dobitnici preko 500 različitih nagrada u regionu i svijetu, a njihova vina uživaoci mogu pronaći na čak 3 kontinenta. Posjeduju sopstvene vinograde ukupne površine 30 ha koji se nalaze na dva lokaliteta: Carski vinogradi Ušće i vinogradi u Zasad polju gdje su zasađene autohtone i internacionalne sorte vinove loze.

"Carski vinogradi“ nalaze se na lokalitetu Ušće, koji su udaljeni od Trebinja 10 kilometara,  krajem XIX vijeka Austrougarska monarhija proglasila je najpogodnijim za žilavku pa je tu, daleke 1894. godine, podigla čuvene „Carske vinograde“ sa kojih je ekskluzivno vino otpremano na carski dvor u Beču.

Vinogradi u Zasad polju podignuti su uz samo korito rijeke Trebišnjice na najboljem lokalitetu koji se nalazi na zapadnom ulazu u Trebinje. Tu su, na površini od 30 hektara, zasađene sorte vranac, žilavka, cabernet sauvignon, chardonnay, pinot noir, syrah, muskat hamburg, merlot i malvasia dubrovačka.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti