Turistički sektor BiH prezentirao svoje potencijale u Jordanu

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Turistički sektor BiH prezentirao svoje potencijale u Jordanu

U okviru posjete, održane od 20-21. septembra, upriličena je prezentacija bosanskohercegovačkih turističkih potencijala.

24.09.2019. 07:51 Izvor: / Akta.ba

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine u suradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Ambasadom Bosne i Hercegovine u Amanu (Jordan), te Privrednom komorom Amana, organizirala je prvu posjetu kompanija iz bh. turističkog sektora Hašemitskoj Kraljevini Jordan s ciljem unapređenja ekonomskih odnosa između dvije zemlje.

U okviru posjete, održane od 20-21. septembra, upriličena je prezentacija bosanskohercegovačkih turističkih potencijala i održana radionica/workshop i b2b sastanci predstavnika turističkih agencija i operatera BiH i Jordana.

U privrednoj delegaciji, koju je predvodio dopredsjednik Komore Vjekoslav Vuković, sudjelovali su predstavnici devet turističkih tvrtki iz Bosne i Hercegovine, i to: Fortuna turs Mostar, G travel Međugorje, Balkan travel services Mostar, BH Passport Sarajevo, Mozaik Arts travel Sarajevo, Vally of Tourism Sarajevo, Hotel Quecus Međugorje, Koros d.o.o. Međugorje i Aerodrom Mostar.

Tokom turističke radionice i B2B sastanaka, učesnici su imali priliku da predstave turističke programe i usluge jordanskim kompanijama iz sektora turizma. Nakon radionice i održanih poslovnih sastanaka, učesnici su izrazili iznimno zadovoljstvo prezetniranim turističkim potencijalima i poslovnim prilikama.

Također, u okviru održanih sastanaka razgovarano je i o mogućnostima uvođenja direktnih avio linija između BiH i Jordana, te i u tom pravcu postoji velika zainteresiranost sa obadvije strane.
Dopredsjednik Vuković je na sastanku sa prvim podpredsjednikom Privredne komore Amana, te sa ambasadorom BiH u Jordanu NJ.E. Matom Zekom dogovorio i održavanje poslovnog foruma između dvije zemlje, s ciljem povećanja prisutnosti bosanskohercegovačkih proizvoda u ovoj bliskoistočnoj zemlji. Forum je planiran za početak studenog u Amanu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti