Partner MKF u Trebinju otvorila 61. poslovnicu

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Partner MKF u Trebinju otvorila 61. poslovnicu

Do sada su klijenti Partnera sa područja Trebinja, informacije o mikrokreditima mogli dobiti putem telefona ili od kreditnih službenika, koji su svoje poslove obavljali na terenu na trebinjskoj opštini.

26.09.2019. 14:24 Izvor: / Akta.ba

Jedan od lidera mikrokreditiranja u BiH, Partner Mikrokreditna Fondacija, danas je zvanično u Trebinju na adresi Trebinjskih brigada bb, obilježila otvaranje savremeno opremljene poslovnice.

U novoj kancelariji, klijenti Partnera će moći da obave sve aktivnosti vezane za podnošenje zahtjeva za mikrokredit, kao i dobiti sve potrebne informacije o uslugama koje Partner pruža svojim klijentima.

Do sada su klijenti Partnera sa područja Trebinja, informacije o mikrokreditima mogli dobiti putem telefona ili od kreditnih službenika, koji su svoje poslove obavljali na terenu na trebinjskoj opštini.

Nova kancelarija će doprinijeti boljem predstavljanju Fondacije u regiji i biti će podrška za sve veći broj korisnika sa ovog područja. Početak rada u novom prostoru je obilježen zajedničkim druženjem predstavnika Partnera, korisnika mikrokredita i ostalih posjetilaca.

"Ovo je naša 61. po redu kancelarija na području BiH. Odlučili smo da korisnicima sa ovog područja  omogućimo bliži i brži pristup našim uslugama. Najvažnije nam je da ćemo otvaranjem ovog ureda doprinijeti boljoj finansijskoj ponudi kako u Trebinju, tako i šire, te da ćemo poboljšati našu postojeću komunikaciju sa trenutnim i budućim korisnicima. Kroz svoje poslovne aktivnosti i prisutnost na tržištu u proteklih 22 godine  Partner je, pružanjem usluga mikrokreditiranja ekonomski aktivnoj populaciji, kojoj je otežan pristup komercijalnim izvorima finansiranja,  plasirao oko 517 hiljada mikrokredita u ukupnom iznosu od 1,6 milijardi KM. Partner mikrokreditna fondacija podržava mikro poduzetnike kreditnim linijama za poljoprivredu, unapređenje biznisa, stanovanje i poboljšanje uslova života, a ono što Partner čini trenutnim tržišnim liderom je opredjeljenje prema unapređenju energijske efikasnosti, te time doprinosimo uštedi primarne energije i smanjenju emisije CO2“,  izjavio je direktor Fondacije, Senad Sinanović.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti