As Holding - Innovation Challenge najbolja HR praksa powered by Posao.ba

04.10.2019. 13:43 / Izvor: Akta.ba

Nagrađuju se kompanije i organizacije koje su u svom poslovanju implementirale projekte kroz koje su povećale kvalitet rada svojih radnika, a time poboljšale i poslovne rezultate kompanije ili organizacije.

U okviru jučer održane, desete po redu regionalne konferencije o liderstvu i talent menadžmentu DRIVE, održan je izbor za najbolje HR prakse.

Takmičenje za Najbolje HR prakse powered by Posao.ba regrutacijska rješenja, predstavlja priznanje predanom i planskom radu timovima i pojedincima u kompanijama i organizacijama, onima koji su izvrsni u upravljanju ljudskim potencijalima.

Nagrađuju se kompanije i organizacije koje su u svom poslovanju implementirale projekte kroz koje su povećale kvalitet rada svojih radnika, a time poboljšale i poslovne rezultate kompanije ili organizacije.

Ove godine, u pet finalnih projekata prošle su kompanije sa sljedećim projektima Mistral Technologies d.o.o. - 1na1 Coaching, UNIQA OSIGURANJE dd - MOT - Momenth of TruthCoca-Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo - Kultura i istraživanje angažmana/ uključenosti u Coca-Coli HBC, NLB Banka d.d. Sarajevo - Gradacija radnih mjesta i platni razredi i As Holding d.o.o. - Innovation Challenge, koja je ove godine osvojila prvo mjesto kao najbolja HR praksa.

Projekte je ocjenjivao stručni žiri sačinjen od istaknutih članova HR zajednice i predstavnika kompanije Kolektiv - Posao.ba, kao i publika na dan konferencije. Ovogodišnji žiri činio je Zlatan Deljkić Menadžer za ljudske resurse @ ASA Osiguranje, Larisa Duraković HR Manager/ HRBP @ Becton Dickinson Bosnia (BD), Alma Hadžić Voditelj Agencije @ Posao.ba i četvrti član žirija čine glasovi publike.

Ovaj izbor po drugi put se održava u okviru DRIVE konferencije, već sada su otvorene prijave za treći izbor koji će zvanično biti predstavljen početkom 2020. godine.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti