Autotech BH planira otvaranje edukativnog centra za automatizaciju i robotiku

11.10.2019. 13:05 / Izvor: Akta.ba
Autotech BH planira otvaranje edukativnog centra za automatizaciju i robotiku
OTVORI GALERIJU

Autotech BH d.o.o. trenutno je u potrazi za općinom sa kojom bi ova kompanija pokrenula edukativni centar za automatizaciju i robotiku.

Autotech BH d.o.o. trenutno je u potrazi za općinom sa kojom bi ova kompanija pokrenula edukativni centar za automatizaciju i robotiku, potvrđeno je za Akta.ba.

"Centar bi radio po autentičnim standardima i našoj politici poslovanja koju će Autotech BH ponuditi bez naknade našim klijentima. Centar će posebno služiti studentima tehničkih fakulteta, koji treba da usvoje to znanje i da se susretnu i praktično sa onim što uče na fakultetima", navode iz Autotecha.

S tim u vezi, već je uspostavljena saradnja sa Mašinskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu, te je u pripremi dostavljanje robota za edukaciju na katedru za robotiku. 

Inače, protekli period za ovu je kompaniju bio ispunjen brojnim projektima.

Kako nam je rečeno iz Autotecha BH uspješno su završili projekat kompaniji CIMOS u Novom Travniku.

"CIMOS je dobio 95% automatiziran proces, gdje je jedini zadatak operatera podešavanje parametara rada u smislu promjene brzine i dubine brušenja zbog nejednake kvalitete dijelova ili istrošenosti brusne trake. Sve je to omogućeno preko nekoliko klikova na displeju", ističu.

Također, ostvarili su saradnju sa još nekim kompanijama na bh. tržištu, a trenutno implementiraju projekt u banjalučkom Drvofloru.

Inače, Autotech BH d.o.o. je učestovao na PIT Central konferenciji u Tešnju te omogućio dresove tamošnjem dječjem nogometnom klubu. 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti