Ambasadorica Republike Bugarske u BiH u posjeti Gradu Visokom

15.10.2019. 08:15 / Izvor: Akta.ba
Ambasadorica Republike Bugarske u BiH u posjeti Gradu Visokom

Prisutni su upoznali goste sa administracijom Gradske uprave, načinom pružanja usluga građanima.

Ambasadorica Republike Bugarske u BiH NJ.E. Avgustina Cvetkova – Karabaševa jučer je boravila u službenoj posjeti našem gradu. Tom prilikom je održan sastanak sa gradonačelnicom Amrom Babić, predsjedavajućim i dopredsjedavajućim Gradskog vijeća, te pomoćnicima gradonačelnice.

Prisutni su upoznali goste sa administracijom Gradske uprave, načinom pružanja usluga građanima, a predstavljeno je i sve ono što čini Grad Visoko turistički posebnim i investicijski pogodnim za ulaganja.

U okviru posjete, delegacija je obišla Crkvu Sv.Prokopija, Šerefuddin – Bijelu džamiju, Franjevački samostan Sv. Bonaventure, te arheološko područje Mile (krunidbeno i grobno mjesto bosanskih kraljeva). Upriličena je i posjeta OŠ “Kulin ban”. Ambasadorica je izrazila posebno zadovoljstvo urađenim radovima na rekonstrukciji svlačionica sa sanitarnim prostorijama. Sredstva su donirana prema potpisanom Sporazumu o dodjeli nepovratne finansijske pomoći Ministarstva vanjskih poslova Republike Bugarske za aplicirani projekat „Renoviranje sanitetsko-higijenskih uslova “OŠ Kulin Ban Visoko BiH”.

Ambasadorica je izrazila zadovoljstvo saradnjom sa gradom, te otvorila manifestaciju “Dani bugarskog filma”.

Gradonačelnica Babić je izjavila kako povod posjete jeste realizacija projekta u OŠ “Kulin ban”, ali je posebno sretna zbog činjenice da kulturne manifestacije postaju veza Grada Visokog sa Republikom Bugarskom.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti