U ekološkoj akciji prikupljeno 1.433 stara velika kućanska aparata u BiH

01.11.2019. 08:22 / Izvor: Akta.ba
U ekološkoj akciji prikupljeno 1.433 stara velika kućanska aparata u BiH

Već sada je premašen prvobitno planirani cilj od #1000recikliranihaparata što samim tim potvrđuje uspješnost ove ekološke akcije.

U velikoj ekološkoj akciji "Staro za novo s popustom" koju su započeli krajem prošle godine u novembru, Gorenje Commerce d.o.o. sa svojim vlastitim maloprodajnim Gorenje STUDIJIMA i ZEOS eko-sistem ovlašteni sistem operater, zaključno sa oktobrom prikupljeno je 1.433 stara velika kućanska aparata.

Već sada je premašen prvobitno planirani cilj od #1000recikliranihaparata što samim tim potvrđuje uspješnost ove ekološke akcije, koja je za cilj imala edukaciju i podizanje svijesti potrošača u Bosni i Hercegovini o važnosti sigurnog i odgovornog zbrinjavanja električne i elektronske opreme nakon prestanka upotrebe i kraja životnog vijeka aparata.

Podsjećamo da je ova akcija osim sigurnog zbrinjavanja starih aparata, predajom ovlaštenim reciklerima, uz Gorenje Commerce omogućena i povoljnija kupovina novog aparata uz predaju starog aparata sa popustom i do 5% za kupovinu aparata većeg i boljeg energetskog razreda. Samim tim osim što je sigurno zbrinut stari aparat, kupci su bili motivisani i za kupovinu novog Gorenje aparata veće energetske učinkovitosti koji zahvaljujući svojim unaprijeđenim karakteristikama dodatno štede vrijedne resurse (struju, vodu i vrijeme).

Time se potvrđuje posvećenost Gorenja da svojim kupcima omogući korištenje aparata u duhu svog slogana "Life Simplified", gdje korisnik nema potrebu da brine o stvarima kao što su: sigurno zbrinjavanje starog aparata, učinkovitost i efikasnost novog aparata, funkcionalnost i jednostavnost upravljanja kojima se olakšava upotreba korisnicima i time omogućava više slobodnog vremena za uživanje u stvarima koje volite.

U zajedničkoj akciji ovlaštenog operatera sistema ZEOS eko-sistem i Gorenje Commerce, koja traje do kraja novembra ove godine i dalje je moguće da predajom starog aparata (veš mašine, sušilice, škrinje, frižidera, zamrzivača, mašine za suđe, štednjaka) ostvarite popust 5% ili 3% za kupovinu novog Gorenje aparata u Gorenje STUDIJIMA u zavisnosti od energetskog razreda novog aparata kojeg kupujete.

Više o ovoj akciji potražite na WEB stranicama: www.gorenje.ba i www.zeos.ba.

Tok akcije pratite i na društvenim mrežama pod jedinstvenom hešteg oznakom #1000recikliranihaparata.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti