40 stipendija Ambasade SAD za poduzetnički program Ivey Business School

20.11.2019. 13:10 / Izvor: Akta.ba
40 stipendija Ambasade SAD za poduzetnički program Ivey Business School

Zahvaljujući podršci Ambasade SAD-a u Sarajevu, četrdeset učesnika iz Bosne i Hercegovine dobit će stipendije Projekt LEADER.

Zahvaljujući podršci Ambasade SAD-a u Sarajevu, četrdeset učesnika iz Bosne i Hercegovine dobit će stipendije Projekt LEADER i Ivey Business School za dvosedmični poduzetnički program MBA tipa. Restart koji organizira ovaj program ohrabruje žene poduzetnice da se prijave na program.

"Program se održava u Sarajevu u maju 2020. Budite među njima i osigurajte svoje mjesto na vrijeme. Prijave ćemo ocjenjivati svake sedmice dok sva mjesta nisu popunjena, pa ćemo požuriti s aplikacijom", navodi se u saopćenju.

Ivey je s Harvardom jedan od dva najznačajnija svjetska proizvođača poslovnih studija u svijetu, a Bloomberg Businessweek imenovan je ovim univerzitetskim MBA međunarodnim programom za 2014. i 2015. godinu.

Četvrti LEADER, desetodnevni edukativni program MBA tipa na kojem sudjeluju vrhunski predavači Ivey Business School iz Kanade, održava se u Bosni i Hercegovini u maju 2020, a do sada je program završilo više od 80 učesnika iz BiH.

Priliku da u BiH učestvuju u edukaciji imaju učesnici odabrani kroz rigorozan selekcijski proces između brojnih aplikanata; bh. poduzetnika, menadžera, vlasnika srednjih i malih preduzeća, mladih profesionalaca, ali i studenata završnih godina sa impozantnim CV-ima i motivacijom koji imaju ideju za svoj biznis.

U okviru deset dana intenzivnih predavanja i radionica, iskusni predavači Ivey Business School iz Kanade pružit će priliku učesnicima da unaprijede vlastite poslovne vještine, savladaju analitičke alate, upoznaju procese odlučivanja, a na samom kraju treninga očekuje se da razviju vlastiti biznis plan i predstave ga potencijalnim investitorima. Simulacije realnih situacija u različitim poslovnim disciplinama kao što su marketing, finansije, ljudski resursi, strateško planiranje, u sesijama jedan na jedan, posebne su prednosti ovog programa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti